Een prima rockalbum!

 

Rozedale - Rozedale

Rozedale – Rozedale
Format: CD – Digital / Label: Baladins Tours Productions
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De carrière van de Franse band Rozedale gaat aardig crescendo. Na hun twee studioalbums en een live album heeft deze band, die geformeerd is rond het duo Amandyn Rose (zang) en Charlie Fabert (gitaar), een behoorlijke reputatie opgebouwd in de bluesrock wereld, ook door hun fantastische optredens.

Het geluid van de band wordt voor een groot deel bepaald door de zang van Amandyn Rose, die als krachtig Beth Hart-achtig omschreven kan worden. Zij trapt niet in de val om te geforceerd te gaan klinken maar blijft soulvolle krachtige geluiden  gecontroleerd klinken.

Daarnaast zorgt gitarist Charlie Fabert, die ervaring opdeed in de band van gitarist Fred Chapellier, voor galmend en snijdend gitaarwerk.

Op haar derde studioalbum gaat Rozedale meer de rockkant op. Melodieuze rock met hier en daar nog wat bluesrock invloeden.

Deze zijn met name terug te vinden in het stevig pompende Ghost For You en de broeierig groovende bluesrock van Brand New Slate met Amandyn’s indringend galmende zang in de hoofdrol. Het Franstalige Ce Soir Je T’Aime is het bluesrock hoogtepunt van het album met zijn rauwe broeierige geluid.

Het merendeel van de nummers op deze nieuwe schijf zit meer in de melodieuze rockhoek met een groot aantal ballads.

Zo is Burning een sfeervolle ballad met de snijdend gierende gitaar van Charlie Fabert. Can’t Get Enough (Of Your Love) is dus GEEN  Bad Company cover maar een semi-akoestische ballad met fraai galmend gitaarspel. Strijkers duiken op in het intieme Somewhere In The Mess.

Before I Go is een goed voorbeeld van het krachtige stuwende rockgeluid van Rozedale met Beth Hart-achtige zang en lichte bluesrock trekjes.

Hoewel Rozedale haar bluesrockgeluid op dit nieuwe album (tijdelijk?) vaarwel heeft gezegd is er nog altijd sprake van een prima rockalbum!

Tracklist:
01. Ghost For Yourself
02. Brand New Slate
03. Shine
04. Burning
05. Where Love Goes (Heartache Follows)
06. Ce Soir Je T’Aime
07. Can’t Get Enough (Of Your Love)
08. Before I Go
09. At The End Of The Day
10. Somewhere In The Mess

Website: Rozedale

Hits: 4