Een prima Britse garageblues band

 

J. Lee & The Hoodoo Skulls - Beggars Soul

J. Lee & The Hoodoo Skulls – Beggars Soul
Format: CD / Label: Hoodoo Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Dat je bij de Britse band J. Lee & The Hoodoo Skulls meer dan goed zit als je van vunzige garageblues houdt, bewees hun debuutalbum al.

Nu is er de “altijd lastige” opvolger van deze band uit Surrey. De band vond het hoorbaar totaal niet lastig want ‘Beggars Soul’ rockt van het begin tot het eind.

J. Lee (zang), Harun Kotch (gitaar), Wayne Riches (drums), en Mike Hartnett (bas) gaan direct furieus van start met de vunzige garageblues van Baby Blue. Een branderig pompend nummer, dat zeer aanstekelijk swingt.

Beggars Soul beukt al even branderig door met lompe funky grooves en vlammend gitaarspel. In het hoekige en onweerstaanbare Let Your Hair Down mixt de band al fuzzend T.Rex trekjes met hun smerige garageblues. Het zwaar gonzende Come Home gaat vervolgens meer richting het geluid van the Black Keys.

Highway is een donkere zinderende akoestische blues met een zeer zweterig geluid. Dan maakt de band een overstap naar een shuffle met een vurig soulvol geluid in Need You So Bad, compleet met soulvolle blazers.

Het al eerder genoemde T.Rex geluid keert weer terug in het hoekige Don’t Bother Me, dit keer gemend met Black Keys achtige smerige garageblues. Ain’t No Way klinkt donker en broeierig en vooral bluesy.

Afgesloten wordt met de ADHD rockabilly van Baby Can’t Sing The Blues, uiteraard geheel op hun eigen smerige wijze met een priemende twanggitaar.

Ook het tweede album van J. Lee & The Hoodoo Skulls bewijst dat we hier met een prima Britse garageblues band te maken hebben!

Tracklist:
01. Baby Blue
02. Beggars Soul
03. Let Your Hair Down
04. Come Home
05. Highway
06. Need You So Bad
07. Don’t Bother Me
08. Get Over You
09. Ain’t No Way
10. Baby Can’t Sing The Blues

Website: J. Lee & The Hoodoo Skulls

Hits: 4