Aaron Lee Tasjan – Tasjan! Tasjan! Tasjan!
Format: CD – Vinyl / Label: New West Records
Release: 2021

Tekst: Gerrit Schinkel

De Amerikaanse singer-songwriter, gitarist en producer Aaron Lee Tasjan is geboren op 24 augustus 1986 in Wilmington, Delaware en groeit op in New Albany, Ohio. Hij leert zichzelf op 11-jarige leeftijd gitaar spelen aan de hand van liedjes van Oasis. In 2006 verhuist Tasjan naar New York en wordt hij lid van de rockband Semi Precious Weapons (SPW).

Hij valt op en na zijn vertrek uit SPW wordt hij leadgitarist bij The New York Dolls. In 2008 formeert hij ook zijn eigen band The Madison Square Gardeners. In 2013 verhuist Tasjan naar Nashville Tennessee om zich toe te leggen op songwriting en het starten van een solocarrière. Na twee ep ’s verschijnt in 2015 zijn debuutalbum ‘In the Blazes’. Tasjan werkte ook samen met o.a. Sean Lennon, Lilly Hiatt en Tom Petty.  

Begin februari kwam zijn nieuwe album ‘Tasjan! Tasjan! Tasjan!’ uit. Het album opent heerlijk zonnig en enigszins psychedelisch met Sunday Women. De vrolijkheid straalt er daarna al fluitend af in Computer Of Love.
Up All Night
had op een album van The Traveling Wilburys kunnen staan met die  Jeff Lynne en Tom Petty invloeden. De mooie zang in het prachtige akoestische Beatlesque Another Lonely Day met de heerlijke koortjes roept herinneringen op aan Elliot Smith.

Het bluesy Don’t Overthink It heeft naast een groot Tom Petty gehalte ook stilistisch veel weg van Nick Lowe. Cartoon Music is een Kinks-achtige meerstemmig gezongen song. Ook in Feminine Walk, met verwijzingen naar David Bowie, Mick Jagger, Joan Jett, Marc Bolan en Grace Jones is Ray Davies niet ver weg.

Dada Bois is een puur meerstemmig gezongen popliedje en in het zeer fraai gezongen Now You Know belanden we weer in de sferen van Elliot Smith. Mooi akoestisch is Not That Bad. Het slotakkoord Got What I Wanted is psychedelisch en waarvoor Harry Nilsson zich niet had geschaamd.

Conclusie:
‘Tasjan! Tasjan! Tasjan!’ is een heel lekker album met een mooie mix van pop, Americana, folk, psychedelica en een scheut elektronica.

Tracks:
01. Sunday Women
02. Computer Of Love
03. Up All Night
04. Another Lonely Day
05. Don’t Overthink It
06. Cartoon Music
07. Feminine Walk
08. Dada Bois
09. Now You Know
10. Not That Bad
11. Got What I Wanted

Website: Aaron Lee Tasjan

Hits: 11