Nieuw album van Malford Milligan & The Southern Aces + Eerste Single

 

Malford Milligan & The Southern Aces - I Was A Witness

 

Voor zijn nieuwste album “I Was A Witness” heeft Malford Milligan besloten iedereen een inkijkje te geven in zijn “inner soul”.

Beïnvloed en aangegrepen door alle gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar vertelt Malford openhartig en aangrijpend zijn verhaal hoe het geweest is om eind 60-er / begin 70-er jaren op te groeien als zwarte albino in een gesegregeerd Texas.

Een beklijvend en tegelijk ontroerend relaas vormgegeven in 11 nieuwe songs, waarvan het overgrote deel mede geschreven is door drie bandleden van The Southern Aces, plus zoals gebruikelijk een bijpassende song van dierbare vriend en songwriter Stephen Bruton.

Het is een meer dan waardige opvolger van het succes-album ‘Life Will Humble You’ uit 2018 geworden, wederom geproduceerd door Jack Hustinx.

“I Was A Witness” komt op 24 september uit op zowel CD, vinyl als digitaal, met schitterend bijpassend artwork en er zal vanaf de releasedatum anderhalf jaar uitgebreid getourd gaan worden langs de bekende clubzalen en theaters.

Website: Malford Milligan

Band:

Malford Milligan – lead vocals

The Southern Aces:
Jack Hustinx – acoustic guitar, harmony vocals, backing vocals
Roel Spanjers – Hammond B3 organ, piano, accordeon, Wurlitzer piano, backing vocals
Eric van Dijsseldonk – electric guitars, electric slide guitar, backing vocals
Fokke de Jong – drums, percussion
Roelof Klijn – bass guitar

Live:
26-9 Effenaar Eindhoven (album presentatie)
10-10 Iduna Drachten
18-10 De Cactus Hengelo
29-10 Doornroosje Nijmegen
11-11 Victorie Alkmaar
17-11 TivoliVredenburg Utrecht
20-11 Paradox Tilburg

En Malford is komend seizoen weer onderdeel is van Johan Derksen’s theatervoorstelling ‘The Sound of the Blues and Americana’