Recensie: Tom Petty And The Heartbreakers – Angel Dream

 

Tom Petty & The Heartbreakers – Angel Dream

Tom Petty & The Heartbreakers – Angel Dream
Format: CD – Vinyl LP / Label: Warner Bros.
Release: 2021
Tekst: Gerrit Schinkel

Te bestellen bij o.a. Bol.com

In 1996 verscheen het soundtrackalbum ‘Songs and Music From the Motion Picture – ‘She’s the One’  van Tom Petty and the Heartbreakers. Dit 15-tracks tellende album bevatte ook een aantal nummers die waren opgenomen tijdens de sessies van het album ‘Wildflowers’ , maar die uiteindelijk niet op dat album uit 1994 zijn terecht gekomen.

Om het 25-jarige jubileum van het soundtrackalbum ‘She’s the One’ te vieren is dit album deze maand opnieuw, geremixt en geremasterd, uitgebracht onder de titel ‘Angel Dream’. De tracks die waren overgebleven van ‘Wildflowers’ zijn weggelaten en in plaats daarvan zijn vier nooit eerder uitgebrachte tracks van Tom Petty and the Heartbreakers op deze nieuwe (her)uitgave te vinden.

Het openingsnummer, de prachtige ingetogen akoestische song Angel Dream No. 2 doet meteen vertrouwd aan. Grew Up Fast varieert daarna van rustig tot lekker rockend.

Lekker stevig en gedreven met vet gitaarwerk is Change the Locks, een song van Lucinda Williams uit 1988. De band gaat vervolgens helemaal los in de uptempo stampende bluesrocker Zero From Outer Space. De Beck Hansen compositie Asshole is een mooie ballad met fraai gitaarwerk van Mike Campbell.

Een van de vier nieuwe songs is het rustige ingetogen jazzy One of Life’s Little Mysteries. Walls No. 3 is weer zo’n typische melodieuze Tom Petty song. Ook nieuw is JJ Cale’s Thirteen Days, met een fraaie slide, orgel, piano en straf drumwerk.

Het derde nieuwe nummer is 105 Degrees, een felle bluesrocker en ook de Petty – Campbell compositie Climb That Hill rockt stevig met gitaren en een strakke ritmesectie. Supernatural Radio staat ook op het originele album uit 1996 maar krijgt hier een langere uitvoering die varieert van rustig tot fel rockend.

Het slotnummer French Disconnection is een instrumental met de akoestische gitaren van Petty en Campbell, de mondharp en het orgel van Benmont Tench. Ook deze instrumental is een niet eerder uitgebrachte track.

Conclusie:
‘Angel Dream’ zijn Tom Petty and the Heartbreakers op hun best.  

Tracks:
01. Angel Dream No. 2
02. Grew Up Fast
03. Change the Locks
04. Zero From Outer Space
05. Asshole
06. One of Life’s Little Mysteries
07. Walls No. 3
08. Thirteen Days
09. 105 Degrees
10. Climb That Hill
11. Supernatural Radio (extended version)
12. French Disconnection

Line up:
Tom Petty – gitaar, zang, mondharmonica, tamboerijn, timpaan, backing vocals
Mike Campbell – elektrische gitaar, akoestische gitaar, 12-string gitaar, slide gitaar
Howie Epstein – bas, backing vocals
Chris Bellman – drums
Curt Bisquera – drums
Stan Lynch – drums
Benmont Tench – harmonium, orgel, (elektrische) piano
Chris Trujillo – percussie

Website: Tom Petty