Recensie: Robert Heft – The Days That Used To Be

 

Robert Heft – The Days That Used To Be
Format: CD / Label: Angel Songs Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Soms heb je van die albums waarvan niet alle nummers weten te overtuigen zodat je met een ”aardig album” gevoel overblijft. En dat is dan best jammer als de meeste nummers wél weten te overtuigen.

Ik heb het over het nieuwe, vierde album, van Robert Heft, een zanger-gitarist, die in Washington, D.C., geboren werd en momenteel in Baltimore, Maryland, verblijft.

De meeste nummers op zijn album zitten in de rhythm & blueshoek in een stijl, die fans van bijvoorbeeld Delbert McClinton zou kunnen aanspreken.

Neem bijvoorbeeld de opener van het album All My Wrongs Are Turning Out Right. Een soulvol nummer met heerlijk bluesy slidegitaarspel en krachtige soulvolle blazers.

Dit wordt gevolgd door de lui pompende shuffle Another Bend In The Road met Robert op een vuurspuwende harde gitaar en met een lekker soulvol swingend orgel. If It Wasn’t For The Whiskey is een licht funky shuffle met een sprankelend swingende piano en huilende pedal steel.

Secrets In The Dark is het prijsnummer van het album. Een spetterende rocker met een fel rhythm & bluesgeluid.

Ook in de sector “ballads” scoort Robert een dikke voldoende. Zo is The Days That Used To Be een warm en intiem soulbluesnummer en hangt er in de afsluiter We’ll See You Again Sometime een zweverig Pink Floyd (Us & Them) sfeertje.

Jammer genoeg staat er een tweetal mindere songs op het album. Fruit Salad is een instrumentaal easy listening samba nummer, dat wel erg soft klinkt en buiten de rest van het album valt.
Dat wordt gevolgd door de lichtgewicht pop van If I Go waarin wel lekker priemend bluesy gitaarspel te horen is.

Ik ben dus nog niet helemaal overtuigd door dit album maar wel overtuigd van de kwaliteiten van Robert Heft in zijn rhythm & bluesnummers.

Tracklist:
01. All My Wrongs Are Turning Out Right
02. Another Bend
03. Fruit Salad
04. If I Go
05. If It Wasn’t For The Whiskey
06. Live Free
07. Secrets In The Dark
08. The Days That Used To Be
09. We’ll See You Again Sometime

Hits: 0