Mandalyn – Wrecked
Format: CD (EP) – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Hoe verrassend is het om een klassiek geschoolde zangeres lekker rauw de blues te horen zingen? In het geval van zangeres Mandalyn (achternaam onbekend) uit Nw. Indiana, heel lekker!

Zij heeft een EP uit met hierop een viertal nummers waarop ze begeleid wordt door Tony “T.C.” Coleman (drums, producer, ex- B.B. King Band), Bart Walker (gitaar), Brian Allen (bas), Frank Ray (orgel, keyboards), Varney Greene (trombone), Josua Horner (trompet) en Michael Guitierrez (saxofoon).

Mandalyn hoort absoluut thuis in het rijtje rauwe maar ook soulvolle zangeressen uit het hokje Beth Hart of Alannah Myles. Op het ene moment blaast ze je compleet omver met haar powerstem en het andere moment is zij ontzettend intiem.

De EP opent met de bluesy soulballad Wrecked. In dit nummer klinkt Mandalyn’s stem ontzettend soulvol en wordt ze ondersteund door de zacht huilende en later splijtende gitaar van Bart Walker.
De broeierig pompende shuffle Baby On The Run, met zijn gierende slidegitaar, gaat meer richting het werk van Beth Hart met Mandalyn’s dwingende rauwe zang. Verrassend is de reggaebreak met banjo (!)
Feel Like Breakin’ Up Somebody’s Home is onder andere bekend in de uitvoering van Ann Peebles. In de cover van Mandalyn klinkt ze als het boze rauwe zusje van Ann Peebles in een luie funky shuffle met hard priemend, B.B. King-achtig, gitaarspel.
De afsluiter I Who Have Nothing is een bombastische ballad, die muzikaal enigszins buiten de boot valt. Een georkestreerd Burt Bacharach-achtig nummer met een rauwe Shirley Bassey-achtige grandeur.

Deze EP van Mandalyn toont aan dat dit een bluesdame is waar we flink rekening mee moeten gaan houden!

Tracklist:
01. Wrecked
02. Baby On The Run
03. Feel Like Breakin’ Up Somebody’s Home
04. I Who Have Nothing

Website: Mandalyn