Recensie: Lucero – Live From Red Rocks

 

Lucero - Live From Red Rocks

Lucero – Live From Red Rocks
Format: CD / Label: Liberty & Lament Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Voor een flink portie rauwe doorleefde emotie kan je prima bij de Amerikaanse band Lucero terecht. Een band uit Memphis, Tennessee, die in 1998 werd opgericht en inmiddels al 13 studioalbums en 4 live albums achter haar naam heeft staan en in de States behoorlijk populair is.

De band bestaat uit Ben Nichols (zang, gitaar), Roy Berry (drums), John C. Stubblefield (bas), Rick Steff (piano, orgel, accordeon) en Brian Venable (gitaar).

Hun nieuwe album werd live opgenomen in de Red Rocks club in Denver, Colorado, voor een razend enthousiast publiek.

Door de zeer dynamische en rauwe zang van Ben Nichols duikt er al snel een behoorlijk door Bruce Springsteen beïnvloed geluid op. Vermeng dat geluid eens met het giftige geluid van Graham Parker & The Rumour en de Americana rock van John Cougar Mellencamp en je krijgt een goed idee van hoe deze band klinkt.

Dus niks geen gezapige Amerikaanse rock maar rock vol passie!

Dat is gelijk al goed te horen in de opener, het Springsteen-achtige For The Lonely Ones met zijn energieke riffs. Het zelfde geluid duikt op in What Are You Willing To Lose, dat lekker broeierig klinkt.

De intieme ballad Pull Me Close Don’t Let Go werd medegeschreven door de vijfjarige dochter van Ben Nichols, Izzy. Door de doorleefde zang klinkt deze ballad nergens te gepolijst. Het broeierig pompende On My Way Downtown wordt een Creedence Clearwater Revival geluid gemengd met de nodige Bob Seger invloeden.

De energie van Bruce Springsteen is terug te horen in de sompige rocker Johnny Davis. Het gif van Graham Parker is duidelijk aanwezig in Chain Link Fence. Ook de intiemere kant van Lucero komt flink aan bod. A City On Fire is zowel intiem als broeierig door de raspende schurende gitaarklanken.
Coffin Nails klinkt zeer breekbaar en wordt gevolgd door het deinende semi-akoestische Texas & Tennessee.

Een prima live album van een al even prima band!

Tracks:
01. For The Lonely Ones
02. What Are You Willing To Lose
03. Pull Me Close Don’t Let Go
04. Sweet Little Thing
05. On My Way Downtown
06. Sometimes
07. Good As Gone
08. A City On Fire
09. Among The Ghosts
10. Johnny Davis
11. Coffin Nails
12. Texas & Tennessee
13. And We Fell
14. Cover Me
15. Have You Lost Your Way?
16. Here At The Starlite
17. When You Found Me
18. Back In Ohio
19. Chain Link Fence
20. Smoke

Website: https://luceromusic.com/home/