Recensie: Imelda May – 11 Past The Hour

 

Imelda May - 11 Past The Hour

Imelda May – 11 Past The Hour
Format: CD – LP / Label: Decca Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Na 4 jaar is er eindelijk weer een album van Imelda May. Haar zesde album toont aan dat Imelda May een veelzijdige artieste is. Maar je zou ook kunnen zeggen dat zij zoekende is.

Op haar vorige albums mixte zij rockabilly met jazz en blues en met haar optredens met Ronnie Wood liet zij horen dat zij ook de vurige blues(rock)  aan kan.

En vervolgens gaat zij op haar nieuwe, zesde, album ineens op een compleet andere toer. Van rockabilly is geen spoor meer te vinden en de blues komt slechts sporadisch aan bod.

Imelda lijkt op dit album niet goed te kunnen kiezen tussen radiovriendelijke pop-rock en stevig gonzende rockers.

Made To Love is één van die rockers waarop Imelda wordt bijgestaan door Ronnie Wood. Door het omfloerste stemgeluid van Imelda trekt dit nummer naar de pittig rockende kant van the Pretenders.

What We Did In The Dark is een donkere fuzzende rocker, een duet met Miles Kane, frontman van the Last Show Puppets. Door het schurende geluid moest ik aan het geluid van Garbage denken. Hetzelfde donkere geluid keert terug in Just One Kiss, een nummer waarin Imelda hulp krijgt van Oasis zanger Noel Gallagher en Ronnie Wood.

11 Past The Hour is een georkestreerde ballad met de zwoele stem van Imelda en verscheurende brullende gitaarsolo.

De Ierse zanger Niall McNamee zingt in Don’t Let Me Stand On My Own een duet met Imelda in een intiem folkie nummer.

Never Look Back klinkt door de orkestratie zeer donker en pompeus.

Breathe en Different Kinds Of Love zijn verzorgde radiovriendelijke nummers, die de fans van bijvoorbeeld Adele zouden kunnen aanspreken.

Het zesde album van Imelda May is zeker geen slecht album. Daar is de gepassioneerde zang van Imelda veel te goed voor. Van een aanrader is echter geen sprake doordat de diversiteit aan stijlen op dit album te groot is.

Tracklist:
01. 11 Past The Hour
02. Breathe
03. Made To Loveless
04. Different Kinds Of Love
05. Diamonds
06. Don’t Let Me Stand On My Own
07. What We Did In The Dark
08. Can’t Stay
09. Just One Kiss
10. Solace
11. Never Look Back

Website: Imelda May