Recensie: Chris Norman – Just A Man

 

Chris Norman - Just A Man

Chris Norman – Just A Man
Format: CD – LP- Digital / Label: Telamo
Release: 2021

Tekst: Joop van Rossem

Chris Norman (1950) was in de jaren 1973 tot 1986 voorman van het Britse gezelschap Smokie (aanvankelijk nog als Smokey), dat vooral in de jaren zeventig de ene hit aan de andere reeg aan de compositorische hand van het producers- en componistenduo Nicky Chinn en Mike Chapman.

Liedjes als Living Next Door To Alice en Lay Back In The Arms Of Someone, destijds allebei op nummer 1 beland in Nederland, hebben zich inmiddels bewezen als evergreens.

Na zijn Smokie-periode was Norman vooral in Duitsland succesvol met voornamelijk Modern Talking-getinte deuntjes, waarvan het nummer Midnight Lady ook in ons land wel werd gepruimd (nummer 16 in de Top 40).

Des te verrassender is het dat Norman met zijn uit duizenden herkenbare stem die nog geen slijtage verraadt, nu op de proppen komt met zo’n veelzijdig album, dat opnieuw werd geproduceerd en compositorisch werd ondersteund door zijn oude vriend Mike Chapman.

Tussen het dozijn liedjes zitten schitterende poprocksongs als Streets Of Manhattan, radiogenieke songs als het voor NPO Radio 2 geschikte All Because Of You, voor zijn doen stevige rockers als Low Life, Goin’ Down en Good Enough For Rock ‘N’ Roll, met lichte soulinvloeden geïnjecteerde nummers als Instead Of Me en op zijn lijf geschreven, georkestreerde ballads als Let Your Heart Speak For You, terwijl het titelnummer is opgesierd met lichte bluesy trekjes.

De cd bevat één cover in de vorm van Hello, How Are You ? van The Easybeats, de Australische vijfmansgroep die wellicht beter bekend is van wereldhit Friday On My Mind.

Knap album !

Tracklist:
01. Streets Of Manhattan
02. All Because Of You
03. Give Us A Smile
04. Just A Man
05. Low Life
06. Magic Woman
07. Hey Mr. Music Man
08. Let Your Heart Speak For You
09. Goin’ Down
10. Hello, How Are You ?
11. Instead Of Me
12. Good Enough For Rock ‘N’ Roll

Website: https://www.chris-norman.co.uk/

Hits: 85