Recensie: Buzzed & Loaded – Drunken Delusions Volume I & II

 

Buzzed & Loaded – Drunken Delusions Volume I & II
Format: CD / Label: ULM Media Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

‘Drunken Delusions Volume I & II’ is het debuutalbum van het Australisch-Amerikaanse trio Buzzed & Loaded, dat bestaat uit Buzz Brown (drums), Rob Trosino (zang, gitaar) en Roger Capps (bas, uit de band van Pat Benatar).

Zij hanteren een stijl, die je met een gerust hart “fuzzrock” mag noemen. Rauwe, loom pompende rock waarin je het geluid van Black Sabbath maar ook van een band als the Flamin’ Groovies tegenkomt.

Als je eenmaal door de wat dunne produktie heen geprikt hebt kom je een aantal prima songs tegen zoals het venijnig hoekig rockende Whiskey Alibi met lome psychedelische zang, het snijdende groovende Fly met “Magic Man” (Heart)-achtige riffs, de krachtig fuzzende garagerock van At Your Door en het gemeen pompende Haunted Undaunted.

Doordat het merendeel van de nummers in de loom pompende fuzzrock stijl wordt gedaan ontstaat er op een geven moment toch een beetje een verzadiging qua fuzzrock doordat veel nummers in een zelfde stijl doorpompen.

Daarom is het goed dat er ook wat afwijkende nummers op het album staan.

Leap Of Faith is bijvoorbeeld een psychedelisch folkie nummer met een vroeg Bowie (Space Oddity)  geluid. In het intro van Mourning Glory laat de band zijn breekbare kant horen. Dat duurt echter maar even want al snel wordt over gegaan op staccato fuzzrock.

Funk On The One is inderdaad funky maar dan wel van het ongepolijste zoemende soort.

Hopelijk laat Buzzed & Loaded op een volgend album iets meer variatie horen. Zelfs bij fuzzrock geldt namelijk dat ook hier overdaad toch wel een beetje schaadt.

Tracklist:
01. Knock ‘Em
02. Buzzed & Loaded
03. Funk On The One
04. Voodoo Queen
05. Trouble
06. Don’t Mean Nothin’
07. Whiskey Alibi
08. Fly
09. Leap Of Faith
10. At Your Door
11. Haunted Undaunted
12. Mourning Glory
13. Love Ain’t Pretty
14. Hell Bound
15. Desert Thunder

Website: Buzzed & Loaded

Hits: 2