Recensie: Various Artists – Rock & Roll Vixens 4 – 25 Black Woman Singer, Movers & Shakers

 

Various Artists - Rock & Roll Vixens 4 – 25 Black Woman Singer, Movers & Shakers

Various Artists – Rock & Roll Vixens 4 – 25 Black Woman Singer, Movers & Shakers
Format: CD / Label: Koko-Mojo Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De dames zijn aan zet op deel 4 van de ‘Rock & Roll Vixens’ serie op het Koko-Mojo label. En zoals we van dat label gewend zijn is het album gevuld met rhythm & blues, blues en vroege soulgeluiden van bekende maar ook onbekende artiesten.

De meeste nummers zitten in de rhythm & blues hoek. De ene keer luchtig en onschuldig swingend en de andere keer rauwer en bluesier.

The Bobbettes klinken onschuldig swingend in Have Mercy Baby maar hadden wel een lekker rauwe solozangeres in de gelederen.

Ook Ella Johnson’s That’s What You Gotta Do klinkt onschuldig maar dan meer jazzy.

Absolute uitschieters op dit album zijn Katie Webster & Ashton Conroy met hun Baby Baby, voorzien van het swingende pianospel van Katie en hilarische teksten, het stug doorpompende How You Changed van Tiny Topsy, de rauw singende rhythm & blues van Miss Ann Fleming in You’re Just One Man en het al even rauwe I’ve Got Nothing Working Now van Ann Cole.

Zowel Donna Hightower als het duo Shirley & Lee zijn in ons land bekend via discohits. Donna Hightower laat op dit album de pop kant van de rhythm & blues horen in Hands Off en Shirley & Lee zijn met hun vrolijke New Orleans swing te horen in Rockin’ With The Clock.

De Duitse band Bonita & the Blues Shacks is het buitenbeentje van dit album. Dit is namelijk een hedendaagse band, die wel lekker pittig swingt in You Can’t Hide uit 2019.

Opnieuw een uitstekende varzamelaar van Koko-Mojo. IK zou bijna zeggen dat ik niets anders gewend ben van dit klasse label….

Various Artists - Rock & Roll Vixens 4 – 25 Black Woman Singer, Movers & Shakers-back