Recensie: Mike Onesko’s Guitar Army – The Last Solo

 

Mike Onesko’s Guitar Army - The Last Solo

Mike Onesko’s Guitar Army – The Last Solo
Format: CD / Label: Jib Machine Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Heren/Dames gitaristen, pak er alvast een pak tissues bij want er gaat volop door jullie gekwijld worden bij het beluisteren van deel 3 uit de Guitar Army serie van Mike Onesko’s Guitar Army.

Mike Onesko kennen we vooral als gitarist van the Blindside Blues Band maar ook van bands als Sundog, Steelwind, the Kwik en Three Man Army.

Samen met bassist Eric Kennedy en drummer Holden Szalck vormt hij de basis voor een album waarop de gitaar zeer centraal staat. Aangevuld door een waar leger aan gitaristen waarvan een groot deel uit Cleveland en omgeving komt.

Daaronder een aantal bekende namen. Zo is Craig Erickson te horen in Loving Her, een hoekig pompend bluesrocknummer in de stijl van Mountain of Robin Trower. Ook Billy Sullivan (o.a. bekend van zijn werk bij Dickey Betts en Peter Frampton) en de mij onbekende Itchie Strapmore zijn hier te horen.

Mike Varney, eigenaar van het fameuze Shrapnel label, is samen met Stoney Curtis en Sid Soloman (Ninja Cowboys, Whiskey Kings) te horen in het stampende en gierende Chains On My Mind.

Het album opent met de lompe en hard pompende bluesrock van Fast Lane waarin de  bijtend gierende gitaren van Billy Morris (o.a. Warrant en Quiet Riot), J.J. Farris (the Tories en Slammin’ Gladys) en Aaron Akins te horen zijn.

Sabbeck is een zware groovend bluesrock nummer met Zappiaanse trekjes en gitaarwerk van Steve Tabar.

City Of Lights toont de meer ingetogen kant van dit gitaarleger. Een ballad in de stijl van Lynyrd Skynyrd met de gitaar van John Allender als gast.

De Deense gitarist Martin J. Andersen is vurig brullend te horen in de venijnige rocker Iron Subway en Silver Surfing, met Victor Samalot en Chase Ockully, mengt het geluid van Led Zeppelin met Black Sabbath.

Cy Sulak zat ooit in de Michael Stanley Band en hij is samen met Alan Greene (van Humble Pie) te horen in het Humble Pie-achtige Jack Daniels Weekend.

Dit album van Mike Onesko’s Guitar Army is verplichte kost voor de liefhebbers van het betere bluesrock gitaarwerk.

Tracklist:
01. Fast Lane
02. Chains On My Mind
03. Sabbeck
04. Poison
05. City Of Lights
06. Iron Subway
07. Loving Her
08. Silver Surfing
09. Jack Daniels Weekend
10. Working Till I Die

Website: Mike Onesko