Recensie: Hanna PK – Blues All Over My Shoes

 

Hanna PK - Blues All Over My Shoes

Hanna PK – Blues All Over My Shoes
Format: CD / Label: VizzTone Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Zangeres en pianiste Hanna PK werd geboren in Zuid-Korea en verblijft al een tijdje in Rochester, NY. Haar stijl is overduidelijk door de boogie woogie beinvloed maar daar strooit zij met het grootste gemak blues, soul en New Orleans funk doorheen.

Haar nieuwe album, haar eerste voor het VizzTone label, werd geproduceerd door Kenny Neal.

Hanna opent haar album met Mirror Mirror, een lui nummer met een New Orleans, dus funky, geluid waarin gelijk haar soepel rollende pianospel opvalt naast haar innemende bluesy zang.

Bad Woman is de eerste boogie woogie song van het album waarin Hanna fel soleert en haar linkerhand zorg draagt voor het pompende ritme.

De soul is aan de beurt in de smachtende slowblues Insomnia Blues, gevolgd door het luchtige, funkly swingende I’m Lost Without You met Hanna’s losjes uit de pols(en) swingende pianospel in de hoofdrol. Love Keeps Walking In is een intiem deinende, licht jazzy maar altijd soulvolle, ballad die behoorlijk krachtig bij je binnenkomt.

Na het heerlijk rollende New Orleans nummer It’s Alright Baby is het tijd voor de warme soulballad No One Will Ever Know met een stevig gospelgeluid.

Hanna is solo te horen in het pompende  en Ain’t Gonna Be Looking Back No More bewijst dat Hanna zich ook prima weet te redden in een losjes groovend, funky, bluesnummer.

Het album wordt afgesloten door de swingend pompende boogie woogie van Two And Four.

Hanna PK bewijst met haar nieuwe album, dat zij een prima boogie woogie/blues artieste is. Het zou mij niet verbazen als zij opgepikt zou worden door fans van bijvoorbeeld Katie Webster.

Tracks:
01. Mirror Mirror
02. Bad Woman
03. Insomnia Blues
04. I’m Lost Without You
05. Love Keeps Walking In
06. It’s Alright Baby
07. No One Will Ever Know
08. Ain’t Gonna Be Looking Back No More
09. It’s Been Raining In My Heart
10. Bad Habit
11. Two And Four

Website: https://hannapk.com/index.html