Recensie: Chickenbone Slim – Serve It To Me Hot

 

Chickenbone Slim - Serve It To Me Hot

Chickenbone Slim – Serve It To Me Hot
Format: CD / Label: Vizztone Label Group
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Chickenbone Slim is zanger-gitarist Larry Tevesuit San Diego en hij is 30 jaar actief met zijn Biscuits (Lara Chavez (sologitaar), Marty Dodson (drums, ex-Fabulous Thunderbirds) en Andrew Crane (bas).

Op zijn vierde album is de blueservaring overduidelijk te horen. De blues komt in allerlei vormen voorbij.

Je hebt lekkere groovende shuffles als Serve It To Me Hot met krachtig priemend gitaarspel van Lara Chavez, de funky blues van Queen Of The Wires waarin je het geluid van The Fabulous Thunderbirds kan herkennen of het luie funky Laying In The Weeds met een groovende orgelpartij van Chris Andersen (Rick Estrin & The Nightcats).

Daarnaast wordst er ook fel gerockt zoals in de sompig stampende boogie Wild Eyed Woman. Een nummer met een ongepolijst swamp sfeertje.

Square Everywhere is vervolgens een feestelijke losse rocker en in het energiek boppende Crying Tonight zit een flinke rockabilly tik.
Door het gitaarspel van Lara Chavez duikt er in de soepel swingende shuffle Ought To Be Loved een jazzy geluid op.

De Indiase harmonica gigant Aki Kumar laat zijn harmonica in Top Of The Clouds intens kermen en in het soulvol deinende Love To Be True zijn Impressions invloeden terug te vinden. Ook in I Will Stand For You is de soul flink aanwezig via een diepe ballad met een bluesy ondergrond.

Na de fel pompende shuffle City Girl sluit Chickenbone Slim het album af met de krachtig bijtende bluesy rocker Hook Me Up, dat klinkt als een mix van the Rolling Stones en Chuck Berry.

Album nummer vier van Chickenbone Slim is een zeer aangenaam album geworden, dat zeer zeker in de smaak zal vallen van fans van The Fabulous Thunderbirds of Rick Estrin & The Nightcats!

Tracks:
01. Serve It To Me Hot
02. Wild Eyed Woman
03. Queen Of The Wires
04. Ought To Be Loved
05. Love To Be True
06. Square Everywhere
07. Top Of The Clouds
08. Laying In The Weeds
09. Crying Tonight
10. Hey Shakalo
11. I Will Stand For You
12. City Girl
13. Hook Me Up

Website: https://chickenboneslim.com/