Ruf Records’ 30th Anniversary Tour in Nederland

 

Ruf Records' 30th Anniversary Tour in Nederland

Ruf Records, opgericht in 1994 en gestart als een eenmanszaak was verantwoordelijk voor de spectaculaire comeback van Chicago-bluesman Luther Allison in het midden van de jaren 90

Vandaag de dag is het in Duitsland gevestigde label een van de meest invloedrijke spelers in de internationale Bluesscene. In zijn drie decennia heeft Ruf Records honderden albums uitgebracht, was Ruf Records de thuisbasis van tientallen bluesacts met een grote naam en hielp het de carrières van vele hedendaagse, succesvolle artiesten te lanceren.

Wat is een betere manier om deze historische verjaardag te vieren dan met een geweldige Anniversary Tour met drie van de populairste acts van het label.

Headliner Bernard Allison heeft nauwe banden met Ruf die helemaal teruggaan tot de jaren 1990. De inwoner van Chicago – de jongste zoon van Luther Allison en al heel lang lid van de band van zijn vader – is zelf een populaire artiest geworden, terwijl hij trouw de muzikale erfenis van zijn vader levend houdt. Bernard staat bekend om zijn funky, energieke optredens en explosieve stijl op zijn elektrische gitaar. Zijn meest recente studioalbum, ‘Highs & Lows‘ uit 2022, bereikte de toppositie op de Billboard Blues Chart en werd genomineerd als Blues Rock Album of the Year bij de Blues Music Awards 2023. Een duidelijk teken dat zelfs na duizenden optredens en bijna twee dozijn albums, deze bluesman van de volgende generatie nog steeds sterk is. Onlangs is zijn nieuwe dubbelalbum ‘Luther’s Blues’ uitgekomen, natuurlijk op Ruf Records!

Allison’s co-headliner op de 30th anniversary tour is ‘rising star’ Ally Venable. De zangeres, gitarist en songwriter afkomstig uit een klein stadje in Oost-Texas, heeft al drie veelgeprezen albums uitgebracht op Ruf. Haar meest recente werk, ‘Real Gone’, stond in het voorjaar van 2023 drie weken bovenaan de Billboard Blues-hitlijst. Opgenomen door Grammy-winnaar Tom Hambridge, toont het album Venable’s toenemende volwassenheid als songwriter en wordt benadrukt door cameo-optredens van gitaarhelden Buddy Guy en Joe Bonamassa. Ga maar na: ze heeft dit allemaal gedaan op de leeftijd van 25 jaar. (Dat klopt, ze is jonger dan Ruf Records!).

Voorprogramma Katie Henry is een andere opkomende artiest met een mooie toekomst. De charismatische zangeres, songwriter en multi-instrumentalist brak in 2022 groots door en won het publiek voor zich op tournee met Ruf’s Blues Caravan terwijl ze haar labeldebuut On My Way’ uitbracht, gekozen als een van de Top 20 albums van het jaar door Blues Rock Review. Henry ontgint de rijke muzikale bodem van de jaren ’60 en ’70, mengt bluesy, soulvolle klanken en zang met een vibrato dat soms doet denken aan Janis Joplin.

Data:
2 februari 2024 – Oss – Groene Engel
4 februari 2024 – Drachten – Iduna

Website: http://wordpress.rufrecords.de/

30 Years Anniversary Tour Ruf Records