Recensie: Katie Henry – On My Way

 

Katie Henry - On My Way

Katie Henry – On My Way
Format: CD / Label: Ruf Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Als je als artiest (in dit geval artieste) door het vermaarde Ruf label getekend wordt houdt dat niet automatisch in dat je hier met een bluesrock act te maken hebt. Dat bewijst singer-songwriter, zangeres, gitariste en pianiste Katie Henryuit New Jersey.

Zij debuteerde in 2018 met het album ‘High Road’ en dat leverde haar een plek in de 2002 versie van de Blues Caravan op. (Samen met Eddie 9V en Ghalia Volt gaat ze on tour)

Op haar tweede album ‘On My Way’ zit Katie voornamelijk in de rootsy singer-songwriter hoek waarbij je kan denken aan artiesten als Sheryl Crow, Rory Block en Bonnie Raitt. Niet de minsten dus!

De blues ontbreekt niet helemaal. Zo is Too Long een loom pompend bluesnummer met een broeierig geluid waarin Giles Robson zijn harmonica hartstochtelijk laat huilen. Bury You is al even broeierig met Katie op een John Lee Hooker-achtige rauwe wijze op haar gitaar.

On My Way is een zweterig schroeiend nummer met krachtige uitbarstingen en hard snerpend gitaarwerk. De overige nummers zitten meer in de singer-songwriter hoek.

Zo is Empty Cup een luchtig zwierend nummer met lichte vaudeville trekjes, Without A Fight een warm soulvol stuwend nummer en Setting Sun een intiem semi-akoestische ballad.
Na de intieme pianoballad Running Round sluit Katie haar album af met het weelderig galmende Catch Me If You Can.

Het tweede album van Katie Henry zal zeer zeker in de smaak vallen van de liefhebbers van rootsy singer-songwriter materiaal!

Tracks:
01. On My Way
02. Empty Cup
03. Without A Fight
04. Bury You
05. Setting Sun
06. Got Me Good
07. Blessings
08. Too Long
09. Running Round
10. Catch Me If You Can

Musicians:
Katie Henry – Vocals, Guitar, Piano
Antar Goodwin – Bass, Slide Guitar
Ben Rice – Guitar, Vocals
Kurt Thum – Piano, Organ
Greg Wieczorek – Drums, Percussion
Giles Robson – Harmonica (track 8)

Website: https://katiehenrymusic.com/