Review: Blues Caravan 2022 – Blues Caravan 2022

 

Blues Caravan 2022 - Blues Caravan 2022

Blues Caravan 2022 – Blues Caravan 2022
Format: CD – DVD – Digital / Label: Ruf Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Blues Caravan is al zeventien jaar lang een jaarlijks terugkerend evenement waarin een aantal artiesten uit de stal van het Ruf label wordt gepresenteerd. In 2022 waren dat zanger-gitarist Will Jacobs uit Chicago, IL, zangeres, pianiste en gitariste Katie Henry en de Belgische zangeres-gitarist Ghalia Volt.

Hun concert werd live opgenomen in Café Hahn in Koblenz, Duitsland, en tijdens dat concert op 9 maart bestond de ritmesectie uit Denis Palatin (drums, o.a. Ana Popović en Tomek Germarin (bas).

Gezamenlijk openen Will Jacobs, Katie Henry en Ghalia Volt het concert met de rauw pompende bluesrocker Hop On A Ride met soulvolle zang en de vlammende slidegitaar van Ghalia Volt. Een stomende opener van het concert, die heel veel goeds belooft.

Dan is het de beurt aan de solospot van Will Jacobs. In zijn nummers valt vooral zijn vurig snijdende gitaarspel op. I Play The Blues For You van Albert King krijgt van hem een luie funky versie waarin de zeer soulvolle stem van Will Jacobs zeer goed past. Zijn jazzy bluesgitaar opent de Freddie King klassieker Have You Ever Loved A Woman. Een zeer krachtige versie waarin ook ruimte is voor voor intiem priemend gitaarwerk.

Funky Woman is een heerlijk broeierige funky blues waarin de gitaar van Will gemeen bijt. Dan is het de beurt aan Katie Henry. Haar stijl zit meer in de soulvolle hoek waarin ook ruimte voor de Roots Rock is. Nothing To Lose is een lome groover, gevolgd door het gemoedelijk deinende Empty Cup.

Carry You is vervolgens een zeer intieme soulblues en in Bury You bewijst Katie dat zij ook behoorlijk grimmig kan rocken. Het geluid van de Belgische Ghalia Volt is vooral rauw en intens te noemen. Haar vurige slidegitaar steelt de show in het gemeen pompende Reap What You Sow. Ook haar getergde doorleefde stemgeuid valt op. Het broeierige en funky Release Me klinkt behoorlijk rauw.

Hoodoo Evil Man heeft een losse, I Got My Mojo Working-achtige swing en Squeeze is een onweerstaanbare rocker.

Na Ghalia’s cover van de rock & roll klassieker Whole Lotta Shaking Going On voegen Will Jacobs en Katie Henry zich weer bij haar voor het loom groovende Roll And Tumble Blues en de vet funkende bluesrock van Voodoo Woman.

De cover van Creedence Clearwater Revival’s Fortunate Son sluit het concert af.

Ook de 2022 editie van Blues Caravan biedt weer de vertrouwde hoge blueskwaliteit die we van het Ruf label gewend zijn!

Tracks:
01. Ghalia Volt, Katie Henry & Will Jacobs: Hop On A Ride
02. Will Jacobs: I Play The Blues For You
03. Will Jacobs: Have You Ever Loved A Woman
04. Will Jacobs: Funky Woman
05. Katie henry: Nothing To Lose
06. Katie Henry: Empty Cup
07. Katie Henry: Carry You
08. Katie Henry: Bury You
09. Ghalia Volt: Reap What You Sow
10. Ghalia Volt: Release Me
11. Ghalia Volt: Hoodoo Evil Man
12. Ghalia Volt: Squeeze
13. Ghalia Volt: Whole Lotta Shaking Going On
14. Ghalia Volt, Katie Henry & Will Jacobs: Roll And Tumble Blues
15. Ghalia Volt, Katie Henry & Will Jacobs: Voodoo Woman
16. Ghalia Volt, Katie Henry & Will Jacobs: Fortunate Son

Website:
wordpress.rufrecords.de/
https://www.ghaliavolt.com/
https://willjacobsdirtydeal.com/home
https://katiehenrymusic.com/