Single I Harlem Lake – I Wish I Could Go Running

 

Announces the first single of their upcoming album!

Harlem Lake, winnaar van de European Blues Challenge 2022, kondigt de eerste single van hun aankomende album aan. I Wish I Could Go Running (Live at Culemborg Blues, 27.08.22) is het gelukkige eerste nummer van het album dat aan de wereld wordt gepresenteerd: Een vette bluesshuffle met groovy blazers en een traditionele, maar perfect uitgevoerde gitaarsolo van Harlem Lake-gitarist Sonny Ray.

Het nummer kreeg zijn eerste leven op de debuutplaat van de band ‘A Fool’s Paradise vol. 1’ (2021). Op het nieuwe live-album ‘Volition Live’, dat op 24 februari 2023 verschijnt, weet I Wish I Could Go Running zijn jongere broertje te ontgroeien en wordt verrijkt met blazers, backing vocals en piano.

De teksten verwijzen naar het paradijs van Adam en Eva en hoe onze huidige wereld niets anders is dan een leugen. Zangeres Janne Timmer schreef de tekst tijdens een van de lockdowns als gevolg van de pandemie. Dit nummer is echter zoveel meer dan een covid-nummer en bekritiseert onze samenleving als geheel terwijl het een verlangen uitdrukt om er van weg te rennen.

Voor iedereen die nog nooit van Harlem Lake heeft gehoord: deze Nederlandse band beklimt de blues lijsten en springt van festivalpodium naar podium na het winnen van de European Blues Challenge in juni ’22. Ze zijn jong, gretig en opgewonden om de wereld hun muziek te laten horen: een frisse combinatie van southern rock en soul uit de jaren 70, allemaal bedekt met hun liefde voor bluesmuziek. Harlem Lake schrijft originele muziek en combineert daarin al hun individuele* invloeden en vaardigheden.

Harlem Lake - I Wish I Could Go Running

I Wish I Could Go Running is een goede inleiding op het nieuwe album van de band: het ademt, of eerder hijgt, de grote live- en blues energie. Het album is opgenomen op Culemborg Blues ’22 met een enthousiast publiek dat het hele plein vult. Niemand wilde de 10-koppige XXL-band als headliner van het festival missen en we zijn verheugd aan te kondigen dat iedereen binnenkort van deze show kan genieten, aangezien Harlem Lake’s tweede album ‘Volition Live’ op 24 februari 2022 wordt uitgebracht!

* Het is de combinatie van deze 5 leden die deze band zo uniek maakt: Sonny Ray is een echte gitaarvirtuoos. Janne Timmer heeft een van de sterkste sets stembanden die je in lange tijd hebt gehoord en weet te ontroeren met haar teksten en emotionele interpretatie. Dave Warmerdam is één met zijn Hammond-orgel en schrijft verbluffende arrangementen. Benjamin Torbijn op drums brengt energie en durft de band vaak een andere kant op te sturen terwijl bassist Kjelt Ostendorf blijft verrassen met zijn uitstekende gevoel voor groove en timing.

Website: https://harlemlake.com/

Help de band door deze track alvast op te slaan op Spotify of Apple Music: https://distrokid.com/hyperfollow/harlemlake/i-wish-i-could-go-running-live-at-culemborg-blues-270822

Woensdag 11 januari 2023 is deze track te beluisteren bij Bluestown Radio!
https://www.arrow.nl/radio/bluestown/

New Release: Harlem Lake – Volition Live