Randall Bramblett – Pine Needle Fire
Format: CD – Digital / Label: New West Records
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Begin 2020 bracht Randall Bramblett het album ‘The Meantime’ uit, geen nieuw materiaal maar een re-release om het 10-jarig jubileum te vieren.

Recensie: Randall Bramblett – The Meantime (10th Anniversary Version)

Met ‘Pine Needle Fire’ komt de 72-jarige Amerikaanse multi-instrumentalist wel met verse shit op de proppen. Voor wie de naam Bramblett weinig of niks zegt: naast zijn solocarrière maakte hij furore als sidekick van onder meer Gregg Allman, Steve Winwood en Bonnie Raitt; op zijn website staan alle samenwerkingsverbanden netjes gedocumenteerd. 

Dit nieuwe plaatwerk is zijn twaalfde in totaal en is opnieuw een fijne mix van pop,(southern) rock, blues en jazz waarbij zijn herkenbare, melancholieke vocalen de kers op de taart vormen. Ook deze plaat bevat diverse fijne songs zoals het loom swingende Lazy (And I Know It), het innemende titelstuk, het funky met lekkere blazers opgesierde Rocket To Nowhere, het fraai toongezette Another Shining Morning, Built To Last, het heerlijk swingende Don’t Get Me Started, het lieflijke Never Be Another Day en de mooie apotheose My Lucky Day.

Het wordt inderdaad een gelukkige dag als je dit geweldige album tot je neemt !

Tracklist:
01. Some Poor Soul
02. Rocket To Nowhere
03. Lazy (And I Know It)
04. Pine Needle Fire
05. Even The Sunlight
06. I’ve Got Faith In You
07. Another Shining Morning
08. Manningtown
09. Built To Last
10. Don’t Get Me Started
11. Never Be Another Day
12. My Lucky Day

Website: Randall Bramblett