Randall Bramblett – The Meantime (10th Anniversary Version)
Format: CD – LP – Digital / Label: New West
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Voor de wat jongere Bluestownmusic-lezer: Randall Bramblett (1948) is een Amerikaanse singer/songwriter en multi-instrumentalist die vooral bekendheid vergaarde als muzikale sidekick voor rockiconen als Bonnie Raitt, Gregg Allman, Steve Winwood en Robbie Robertson, terwijl hij ook een tijd deel uitmaakte van de jazzfusionband Sea Level.
Maar de man uit Jesup, Georgia liet zich ook op het solopad niet onbetuigd: onderhavig album was zijn tiende langspeler die in april 2010 op de markt kwam.

Het album viert dus zijn tiende verjaardag en dat jubileum wordt aangegrepen om de plaat opnieuw uit te brengen met twee nooit eerder verschenen liedjes, ook afkomstig uit dezelfde sessies, in de vorm van Vibrating Strings en I Will Be For You. Bramblett hanteert altijd een aangename mix van pop, rock, blues, jazz en gospel, dat is op deze plaat niet anders, maar het jazzaandeel is hier toch wel groter doordat hij vooral speelt op piano en orgel.
Tesamen met zijn prachtig melancholieke stemgeluid zorgt dat voor een album uit het boekje, een plaat die de Engelsen zo mooi ‘a mellow record’ noemen.
Geen verkeerde noot is hier te traceren maar nummers als het schitterende openingsstuk Disconnected, Witness For Love, Blue Blue World, Sacred Harmony, het door de fraaie backing vocals opgesierde gospelstuk Driving To Montgomery en You Think You Know Someone steken er nog ietsjes bovenuit.
Terecht dat het New West-label dit vergeten kleinood uit de vergetelheid haalt.

Tracklist:
01. Disconnected
02. Witness For Love
03. Thirsty Ground
04. End Of The Line
05. The Grand Scheme Of Things
06. Blue Blue World
07. Sacred Harmony
08. Driving To Montgomery
09. Where You Come From
10. In The Meantime
11. You Think You Know Someone
12. One More Rose
13. Vibrating Strings
14. I Will Be For You

Website: Randall Bramblett