Dennis Jones – Like Sheep
Format: Single / Label: Blues Rock Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De single Like Sheep is afkomstig van het album ‘Soft Hard & Loud’ van zanger en gitarist Dennis Jones uit Baltimore County, Maryland. Een artiest, die op 13-jarige leeftijd al gitaar begon te spelen en beïnvloed werd door legendes als Jimmy Page, Jimi Hendrix en Billy Gibbons.

Hij was lid van Brian O’Neal & the Bus Boys en the Zac Harmon Band, waarmee hij in 2004 in Memphis de International Blues Competition won.

Na zes cd’s en een dvd is het nu dus tijd voor de single Like Sheep, die gaat over feit dat de mensheid als makke schapen alles gelooft wat een overheid of een tv show vertelt.

Dat vormgegeven in een hoekig en hard funky bluesrock nummer met bijtend en hard gierend gitaarwerk en de lome soulvolle zang van Dennis.

Doordat Dennis gebruik heeft gemaakt van een groep uitgelezen muzikanten staat deze single als een funky huis!

Ik heb het dan over Cornelius Mims (bas, keyboards, percussion, background vocals), Raymond Johnson (drums), Bennett Paysinger (Hammond B3), Jason Freeman (Hammond B3), Allison August (background vocals) en Michael Turner (background vocals).

Muzikanten met een verleden in acts als Ray Parker Jr., the North Mississippi Allstars, Alvin Youngblood Hart, Parliament Funkadelic, Little Feat, Tower Of Power, B.B. King en Ray Charles.

Deze single gaat je zeker overhalen om het laatste album van Dennis Jones aan te schaffen!

Website: Dennis Jones

Dennis Jones – Soft Hard & Loud