Gary Moore – Live From London
Format: CD – LP -Digital / Label: Mascot Label Group – Provogue  
Release: 2020

Tekst: Paul Op den Kamp

Tweede recente release die Gary Moore herdenkt. De gitarist overleed negen jaar geleden op 6 februari 2011. Naast verzamelaar ‘Parisienne Walkways’ ligt dit live-album in de winkels. Het verscheen in diverse versies. Zo ook in wat luxere varianten met opvallende extra’s, denk aan gekleurd vinyl en bijgevoegde plectrums.

Het concert waarvan deze opname werd gemaakt vond plaats op 2 december 2009. De zaal waar het optreden plaatsvond de Islington Academy. Waarom de opnames ruim tien jaar op de plank hebben gelegen is niet echt duidelijk. Ook maken de dertien nummers van het album natuurlijk geen volledige show, een volledige release was toch veel beter geweest. Nu blijven we als liefhebbers achter met een halve show.

Het voornaamste probleem hiervan wordt direct duidelijk bij het draaien van de plaat. Het idee zou kunnen ontstaan dat hele repertoire van de man enkel bestaat uit ADHD tempo blues rock. Het geheel swingt prettig de pan uit maar enige variatie ontbreekt. Het zijn warme, dampende liedjes die degelijk ondersteund worden door de band achter de zanger, iedere gitaarsolo is van vurige kwaliteit. Maar de luisteraar wordt platgewalst. Het album is het muzikale equivalent van een bulldozer die door je huis heen rijdt. Het lijkt spectaculair maar eigenlijk word je er niet veel beter van.

Een volledige show of zelfs meerdere shows hadden een beter beeld gegeven van de vele kwaliteiten die Moore wel heeft. Deze te beknopte samenvatting doet hem geen recht. Iets wat met het gelijktijdig verschenen verzamelalbum wel lukte.

Tracklist:
01. Oh, Pretty Woman
02. Bad For You Baby
03. Down The Line
04. Since I Met You Baby
05. Have You Heard
06. All Your Love
07. Mojo Boogie
08. I Love You More Than You’ll Ever Know
09. Too Tired / Gary’s Blues 1
10. Still Got The Blues
11. Walking By Myself
12. The Blues Is Alright
13. Parisienne Walkways

Website: Gary Moore