Ton Snijders – Solo
Format: CD
Label: Munich Records / V2 Records
Releasedatum: 7 februari 2020
Ton Snijders doet niet aan compromissen

Op vrijdag 7 februari verschijnt het nieuwe album ‘Solo’ van pianist en componist Ton Snijders via Munich Records. Als pianist van onder meer Frank Boeijen, Stef Bos en Liesbeth List maakte Ton Snijders vanaf begin jaren negentig van de vorige eeuw furore, maar de tijd was rijp om een album met eigen werk te componeren. “Als ik alleen maar in dienst van anderen speel, loop ik muzikaal gesproken met mijn ziel onder mijn arm”, vertelt Snijders.

Daarom sloot Snijders zichzelf twee maanden op in zijn eigen Telclats Studio in Velp om te werken aan ‘Solo’, een album waarvoor Snijders tien nieuwe composities schreef en solo opnam. Solo, omdat hij de noodzaak voelde om zichzelf los te maken van compromissen en niet ingesloten te worden door andere muzikanten.
“Op mijn eerdere albums was mijn spel altijd min of meer ingebed in dat van anderen. Veel strijkers, maar ook andere instrumentalisten. Misschien heb ik me wel verscholen. Dit album geeft me voldoening omdat ik het helemaal alleen heb gemaakt. Ik wilde het zonder andere musici doen.”

Dit voorjaar tourt Ton Snijders samen met Frank Boeijen langs diverse Nederlandse theaters.

Website: Ton Snijders