Black Hammer Voodoo – High On Destruction
Format: CD – Digital
Label: Black Hammer Voodoo
Releasedatum: 3 april 2020
Het album zal te beluisteren zijn op alle digitale platforms en er is een beperkte oplage fysieke cd’s. De mastering is gedaan door Pete Maher die gewerkt heeft voor bands als Rolling Stones, U2, Pixies, Liam Gallagher, Jack White en vele anderen. Volgens degenen die het gehoord hebben is dit album nog beter dan het debuutalbum.

‘Rauw, opwindend en onontkoombaar. Nederland is een nieuwe bluessensatie rijker’, aldus Marcel Haerkens in Jazzism. Gruppo Sportivo legende Hans Vandenburg: ‘schroeiend, scheurend, broeierig, pompend, smerig, zuigend, stampend, hard, rauw, overrompelend, indrukwekkend, snijdend, onbehoorlijk, dreigend, gierend, gillend, brullend, beukend, verstikkend, dreunend, pompend en gemeen’. Dit is maar een greep uit de enthousiaste reacties op het debuutalbum ‘Dance Like A Windmill’!

Black Hammer Voodoo is ‘Deep Dark Shit’ met een eigen gezicht en een eigen geluid! Scherpe zang, scheurend gitaarwerk en een stevige groove. Stampende rock met een bluesinjectie aangelengd met wat glamrock en een dosis psychedelica. Een beetje excentriek? Gangbare muziekjes spelen de heren niet.
Zanger/bassist Michiel van Leeuwen, gitarist/fluitist Roy van Oost en drummer Francesco Libero brengen een schat aan ervaring mee maar weigeren een nostalgische trip te maken. Ze willen verder!
Op 27 augustus 2016 maakten ze hun succesvolle debuut op Culemborg Blues en speelden op diverse Nederlandse podia. Ondertussen schoten ze nog wat opzienbarende videoclips.
In de vorige bezetting met harmonica legende Kim Snelten en de Australische gitarist Sam Shine maakten ze in 2018 het debuutalbum ‘Dance Like A Windmill’. De recensies waren zeer lovend! Blues Magazine: ‘Een zeer indrukwekkend en overrompelend bluesrock album van eigen bodem!’
Na de ‘Dance Like A Windmill’ tour verlieten Kim en Sam de band. In gitarist Roy van Oost is een zeer goede opvolger gevonden om een nieuwe richting in te slaan.

Tracks:
High On Destruction
All I Want Is You
Beautiful Bride
Burning
Tear It All The Fuck Down
Grab What You Want
Fly
We don’t Want Another Jesus
Dictator
You Got Me Freaking Out
The People Wanna Hang You
Let Your Body Talk

Website: Black Hammer Voodoo

Foto credits: Black Hammer Voodoo