Theo Lawrence onthult met ‘The Worst In Me’ eerste single van aanstaand album ‘Sauce Piquante’

De Frans-Canadese artiest Theo Lawrence brengt op 3 april zijn tweede album ‘Sauce Piquante’ uit. ‘The Worst In Me’ is de eerste single van de langspeler en nu digitaal beschikbaar. De Nederlandse release van het album wordt gevolgd door een reeks shows in ons land, waarvan optredens op de Rhythm & Blues Night in Groningen en in Paradiso Amsterdam op respectievelijk 2 en 3 mei inmiddels zijn aangekondigd.

 De in Parijs woonachtige Lawrence bracht in 2018 met ‘Homemade Lemonade’ zijn eerste full length uit. Een album dat in de basis klinkt als soul en rock, maar de energie van rock ‘n’ roll en het verhalende van country in zich heeft. Op ‘Sauce Piquante’ is het spectrum aan invloeden nog breder.

Die invloeden vormen een vrij complete dwarsdoorsnede van de Amerikaanse rootsmuziek; sixties soul, rock ‘n’ roll, country, Tex Mex, swamp music, cajun music, gospel, blues, bluegrass. Theo Lawrence ademt authentieke Amerikaanse rootsmuziek, wat misschien wel het opvallend volwassen en doorleefde stemgeluid van deze begin-twintiger verklaart. Tegelijkertijd worden zijn liedjes nooit retro en hebben ze iets oorspronkelijks. “Iedere keer als ik mijn gitaar oppak probeer ik iets te schrijven, in een poging mezelf te meten met hen die tijdloze songs hebben geschreven, liedjes die blijven voortbestaan”, aldus Lawrence.

Lawrence componeerde alle nummers en schreef alle teksten zelf, soms met hulp van zijn vriendin Leila en zijn bandleden: guitarist Thibaut (tevens lid van de Bordeauxse bluesband The Possums), drummer Bastien, toetsenist Julien en de trouwe Olivier op bas. Laatstgenoemde is de enige overgebleven muzikant van zijn eerdere begeleidingsband The Hearts. Dat Lawrence nu met een andere groep muzikanten speelt was een natuurlijk proces en heeft mede richting gegeven aan het bredere geluid op ‘Sauce Piquante’.

Reeds aangekondigde NL shows:
02 mei – Rhythm & Blues Night, Groningen
03 mei – Paradiso, Amsterdam