Body Builder’ eerste single van te verschijnen debuutalbum ‘Acid Love’ van Polly & Bruce

Acid Love’ is het aanstaande debuutalbum van country-/folkduo Polly & Bruce. Eerste single ‘Body Builder’ is nu digitaal beschikbaar, het volledige album verschijnt op 10 april. Polly & Bruce ontstond in 2017 tijdens het maken van de theatervoorstelling Onder Het Melkwoud. De stemmen van Sanne Samina Hanssen en Woody Veneman bleken een match en al snel groeide het gelegenheidsduo uit tot veel meer dan dat.

Van single ‘Body Builder’ verschijnt tevens een video, geregisseerd door Abel Bos en Anouk Fortunier. Hierin is een keur aan Vlaamse en Nederlandse acteurs en dansers te bewonderen, zoals Gouden Kalf- en Emmy Award-winnaar Maarten Heijmans (Klokhuis, Ramses), Sien Eggers (In de Gloria), Darryl E Woods en Bram Verrecas te zien.

‘Acid Love’ zal vanaf 10 april via alle streaming platforms te beluisteren zijn, maar het album verschijnt ook op vinyl en cd en wordt officieel gepresenteerd met een show op de dag van de release in de Rozenknop in Eindhoven.

‘Acid Love’ bevat elf originele composities van Veneman. Enkele nummers komen van de EP ‘Under Milkwood’ (Stoked Records, 2018) en zijn voor het album opnieuw bewerkt en opgenomen. De plaat opent met ‘Here Comes The Night’, een song die speciaal is geschreven voor de in 2019 verschenen bioscoopfilm ‘De Liefhebbers’.

‘Acid Love’ onderzoekt de natuur, lust, overspel, maar ook de onderlinge relatie tussen Veneman en Hanssen. Elke song staat bol van verleiding, opwinding en hunkering. Niet toevallig luistert deze verzameling als de kroniek van een aangekondigde breakup. Muzikaal balanceert Polly & Bruce tussen alt-country en contemporary folk, maar in de muziek schemeren ook invloeden van indie en wave door. De meeste songs op de plaat zijn geschreven in de traditie van de grote Amerikaanse songwriters.

Het album is geproduceerd door Roel Blommers (Mozes and the Firstborn) en Woody Veneman (Woody & Paul). Brian Pots (Pauw) en Thom Dubé zijn te horen als gastmuzikanten. Het artwork is verzorgd door Cleo Goossens (Mattiel, Jacco Gardner) en HeyHeydeHaas.

Ticketlink release show in de Rozenknop