The Dirty Denims zijn klaar voor alcohol, liefdesliedjes en Gremlins

Met hun nieuwste album ‘Ready, Steady, Go!’ (release 3 juli 2020) brengen The Dirty Denims een veelzijdig album vol hardrock, powerpop en punkrock. Ze zijn klaar voor alcohol, liefdesliedjes en Gremlins, maar ook helemaal klaar mét de radio, openbaar vervoer en H&M bandshirts.

15 november 2019 kwam het 1e deel (inclusief 2 singles) van dit album uit op cd en online streamingdiensten. 3 juli komt het complete album uit op zowel cd als vinyl en uiteraard online. Voorafgaand aan de release worden nog 3 singles uitgebracht als opwarmertje voor de fans.

De gelijknamige openingstrack ‘Ready, Steady, Go!’ laat horen hoeveel zin de band had om voor het eerst in deze samenstelling (met de nieuwe ritmesectie Suzanne op drums en Marc op bas) hun muziek op plaat te knallen. Met ‘Turn Off The Radio’ verklaart de band wel een beetje klaar te zijn met de muziekvervuiling uit de ether en ‘Too Much Information’ gaat over irritante gesprekken in de trein die je ongewild meekrijgt.

‘Creatures Of The Night’ heeft -als eerste single van het complete album -hoge ogen gescoord met The Cult-achtige vibes. De tekst beschrijft de bekende keuken-scene uit 80’s film The Gremlins. In ‘Roll The Dice’ spreekt zangeres Mirjam zichzelf én de luisteraars aan om toch eens wat minder op veilig te spelen.In ‘Messin’ Around’ haalt de band voor het eerst soul en surf invloeden erbij. Het nummer versterkt het gevoel van de crisis: soms lijkt het dat anderen het beter voor elkaar hebben, maar uiteindelijk blijkt dat iedereen maar wat doet.

Met The Ramones als koplopers op het gebied van H&M bandshirts, brengen de Denims met ‘Band Not A Brand’ een lekkere punkrocker over dit fenomeen, want “wat is jouw favoriete Ramones nummer?!”Met ‘Beautiful (My Darling)’ serveert de band je eindelijk dat gewilde liefdesliedje, maar dan wél over een speciale liefdesrelatie. Afsluiter is de ‘Hangover Version’ van Last Call For Alcohol, waarmee ze hun allereerste akoestische nummer op plaat hebben gezet.

The Dirty Denims speelden onder andere op Lowlands, Rockin’ Park, Zwarte Cross en Bospop en deden support van o.a. Slash, Whitesnake, Extreme, Golden Earring, Cheap Trick en Steel Panther. Met het nummer ’24-7-365′ werden ze 3FM Serious Talent, speelden ze in De Wereld Draait Dooren haalden ze zelfs de soundtrack van de Zweedse én Belgische Comedy Central.

Tracklist
01. Ready, Steady, Go!(single 1: 25-10-19)
02. Last Call For Alcohol
03. Too Much Information
04. Thunder From Down Under
05. Turn Off The Radio(single 2: 13-12-19)
06. Roll The Dice(single 4: 15-5-20)
07. Messin’ Around(single 5: 19-6-20)
08. Creatures Of The Night(single 3: 17-4-20)
09. Band Not A Brand
10. Beautiful (My Darling)
11. Last Call For Alcohol (Hangover Version)

Line-up:
Mirjam Sieben – Vocal/guitar/organ
Jeroen Teunis – Guitar/vocals
Marc Eijkhout – Bass/vocals
Suzanne Driessen – Drums/vocals

Website: The Dirty Denims