Tokyo Motor Fist – Lions
Format: CD – Digital / Label: Frontiers Music Srl
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van melodieuze rockbands als Journey, Def Leppard, the Babys, Whitesnake, Bon Jovi en Tykotto kunnen absoluut niet om het tweede album van de band Tokyo Motor Fist heen.

Een band uit de Amerikaanse West Coast, die bestaat uit de ervaren muzikanten Ted Poley (zang, van de band Danger Danger), Steve Brown (gitaar, van de band Trixter), Greg Smith (bas, ex- Ted Nugent, Rainbow en Alice Cooper) en Chuck Burgi (drums, ex-Rainbow, Blue Oyster Cut en de band van Joe Lynn Turner).

Hun album staat boordevol diep in de 80’s gewortelde melodieuze metal.

Neem nu de opener Youngblood, dat geopend wordt door Steve Brown’s spetterende gitaarriffs. We hebben hier te maken met hard pompend nummer waarin je invloeden als Def Leppard maar ook Whitesnake en zelfs Bon Jovi tegenkomt. Monster In Me zit in dezelfde pompende hoek met een prima meebrulbare zangmelodie.
In de krachtige pomper Around Midnight duikt een energiek power pop geluid op. In het stuwende Mean It zit een overduidelijk melodieus Journey geluid met krachtige hoekige gitaarriffs en de zeer krachtige zang van Ted Poley, die het nummer ook voorzichtig richting Bon Jovi’s “You Give Love A Bad Name” duwt.
Lions is een zwevende ballad met zacht golvende synthesizer geluiden. Halverwege duikt er een synthesizer solo op van voormalig Styx lid Dennis De Young. Vergeleken met de rest van het album is Decadence On 10th Street een felle en smerige rocker waar het venijn vanaf spat.
Ook Dream Your Heart Out klinkt behoorlijk hoekig en krachtig rockend met fabuleus gitaarwerk en prima zang. Blow Your Mind is het minst overtuigende nummer van het album doordat het wel erg gepolijst klinkt. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit nummer het goed zal doen bij de AOR radio-stations en de fans van Bon Jovi.
Gelukkig maakt Sedona alles weer goed Een pomper met soulvolle blazers en een lekkere saxsolo van voormalig Foreigner lid Mark Rivera (nu trouwens in de band van Billy Joel). Look Into Me is nog zo’n gepolijst nummer. Dat zal de AOR-liefhebbers echter een worst zijn omdat er ook lekkere riffs in het nummer opduiken.
Een strijkkwartet opent de afsluiter Winner Takes All, een melodieus pompend nummer dat als een mix van Def Leppard en Bon Jovi klinkt.

Als melodieuze rock jouw ding is kan ik dit album van Tolyo Motor Fist van harte aanbevelen.

Tracklist:
01. Youngblood
02. Monster In Me
03. Around Midnight
04. Mean It
05. Lions
06. Decadence On 10th Street
07. Dream Your Heart Out
08. Blow Yóur Mind
09. Sedona’
10. Look Into Me
11. Winner Takes All

Website: https://www.facebook.com/TMFband/