Voeg twee porties Electrophonics en twee porties Howlin’ Bill, winnaar van de allereerste European Blues Challenge in 2011 in Berlijn, samen met een snuifje Rhythm Bombs, Liberators, Fried Bourbon, Regulators en Eastville Sinner, stevig shacken, voorzichtig afromen en je bekomt vier gallons of dynamite gasoline aka TRAVELLIN’ BLUE KINGS.

Travellin’ staat er niet toevallig, de vier heren dweilden met hun respectievelijke bands bijna heel Europa af. Je kon hen op festivalpodiums vinden in Noorwegen, Zweden, Polen, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Italië.
Ooh ja, uiteraard ook in elke uithoek van de Benelux. België & Nederland united, ook in de bezetting trouwens.

Deze dragster raast op zelfgebrouwde kerosine soundgewijs van Texas tot net niet de West Coast, over Memphis naar Chicago en in één ruk door tot in het Londen van de Brit Blues. De heren vinden hun inspiratie in vele muziekjes en doen er wat mee.
Een zelf gepend repertoire, aangevuld met een paar chirurgisch precies gekozen covers, dat mag je van deze band verwachten. Gebracht met tonnen energie en enthousiasme.

Pianist en Hammond-virtuoos Patrick Cuyvers, die op twee nummers van het debuutalbum “Wired Up” meespeelt, wordt full-time lid van de band in 2020 en steekt al onmiddellijk een handje toe door samen met Hermsen & Hontelé “Live Your Life” te schrijven, 1ste single track van het nieuwe in 2021 geplande album. Check it out!

Luister naar deze nieuwe track:
https://promo.theorchard.com/G2JK6A2ZSZQdEKIigDbr

Stephan Hermsen: vocals, harp
Jimmy Hontelé: guitar
Patrick Cuyvers: Hammond organ, backing vocals
Winne Penninckx: bass
Marc Gijbels: drums