Single I The BluesBones – Talking To The Lord

 

Nieuwe single uit het ‘Unchained‘ album

Ondertussen doet het op 7 april gereleasde album ‘Unchained’ het meer dan behoorlijk in Europa en daarbuiten. Bovenop airplay van Noorwegen tot Spanje, staat het album op nr 1 in de airplay-lijst van april van de Independent Blues Broadcasters Association (goed voor meer dan 70 blues radioprogramma’s in de UK) en op nr 3 in de Top 50 Blues Rock Album Chart van Roots Music Report in de Verenigde Staten, nog steeds één van de meest toonaangevende roots airplay charts in de US.

The BluesBones brachten al 6 succesvolle albums uit die goed werden ontvangen over de hele wereld. Na uitgebreid te hebben getoerd in 2021/2022 met hun “Live on Stage” album dat nummer 1 werd in de UK en USA Blues Airplay Charts en op festivals en clubs in heel Europa te hebben gespeeld, nam de band een nieuw (7de) album op in Dunk Studios. Er staan 8 gloednieuwe nummers op dit album, dat ook op vinyl verkrijgbaar wordt. Het bevat, net als de vorige albums, een verscheidenheid aan blues-stijlen. Dit is de “Signature Sound” van de band: het combineren van verschillende blues-genres op één album met als grootste gemene deler de dynamische live feel van de band.

Het album werd opgenomen in een live studio-setting, waarbij alle instrumenten in één take werden vastgelegd. Zo ademt de ijzersterke livereputatie van de band door de opname heen. Het schrijfproces gebeurde organisch, een manier waarbij alle bandleden aan de ideeën hebben bijgedragen en elk nummer naar het hoogste niveau van samenwerking en instrumentatie werd geduwd.

Met blues als essentieel uitgangspunt, slagen The BluesBones er altijd in om er een originele “twist” aan te geven en er een eigen stijl van te maken. Hoewel elk nummer op zichzelf staat, kun je een terugkerend thema vinden van overgang, verlossing en levens veranderende gebeurtenissen. Dit vertaalt zich in de titel Unchained.

De 8 originele nummers vormen een polychromatisch tapijt dat elk aspect van blues, roots en blues rock raakt, maar de eigen onderscheidende live sound van de band trouw blijft.

Unchained neemt je zeker mee op reis naar de hedendaagse interpretatie van blues rock.

Website: https://www.thebluesbones.com/

The BluesBones - Talking To The Lord