Review: Darling West – Cosmos

 

Darling West - Cosmos

Darling West – Cosmos
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Jansen Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Voor een zeer intieme, warme mix van Americana en folk kon je op de voorgaande vier albums van de Noorse band Darling West, uit Oslo, prima terecht. En ook hun nieuwe, vijfde, album staat vol met hemelse muziek.

De ene keer zeer intiem en breekbaar, de andere keer sprankelend en fris. Het geluid van Darling West is grofweg een mix van 10,000 Mexicans en Fleetwood Mac.

De band is gevormd rond het echtpaar Mari Kreken (zang, harmonica, omnichord) en Tor Egil Kreken (zang, gitaar, banjo, bas) aangevuld door Thomas Gallatin (drums) en Christer Slaaen (gitaar, piano, zang).

Het openingsnummer van het album, Cosmos, is een prima  voorbeeld van het geluid van Darling West. Een warm intiem deinend nummer met de satijnzachte zang van Mari en de  zacht twangende gitaar van Tor Egil.

In Light Ahead gaat de band op de funky toer. Funky op een broeierig, intieme wijze met hoekige grooves en een majestueus refrein. Still Here klinkt zeer intiem en loom met de zacht tokkelende banjo van Tor Egil en de ingenieus roffelende drums van Thomas Gallatin.

Het breekbare Old Man zweeft heerlijk voort met de engelachtige zang van Mari, gevolgd door het sprankelend swingende Oh Love. Wild Dreams mengt het geluid van Fleetwood Mac met het broeierige Peaky Blinders geluid.

Na de haast new age-achtige Interlude sluit Darling West het album af met het zeer intieme duet Echoes.

Ook album nummer vijf bewijst dat we met Darling West te maken hebben met één van de betere intieme bands van dit moment.

Tracks:
01. Cosmos
02. Light Ahead feat. Matthew Logan Vasquez
03. Still Here
04. Old Man
05. Wil l Ever Know
06. Oh Love
07. Till Night Turns to Day
08. Wild Dreams
09. Prelude
10. Echoes

Website: https://www.darlingwest.no/