Single I De Leif de Leeuw Band – Lone Star

“Lone Star”, de tweede single van het op 22 maart a.s. te verschijnen nieuwe album ‘Mighty Fine’ van de Leif de Leeuw Band. Het betreft een single- dus kortere versie dan die op het album staat. Leif is inmiddels voor de negende keer op rij uitgeroepen tot beste blues-rock gitarist van de Benelux. 

De Leif de Leeuw Band is dé southern jamband van Europa. Leif is negen keer op rij uitgeroepen tot beste blues-rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’. Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers en scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterk verhalende songs centraal staan.

Na een turbulente periode met een pandemie, een derde Allman Brothers tour en de ‘Who The F*ck is Britt’ tour met Sem Jansen is het dan nu weer tijd voor een vette Leif de Leeuw Band plaat. Het nieuwe album “Mighty Fine” zal op 22 maart a.s. verschijnen (distributie Coast To Coast/VSN).

Mighty Fine:
De band reisde met een flinke collectie aan vintage instrumenten af naar Delft (Marmelade Studio van Sven Figee) om de nieuwe songs op te nemen.

9 vette songs waarvan in elke song ruimte wordt gemaakt voor improvisatie. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, Americana, country en southern rock met oprechte teksten en een lekker seventies tintje.
9 prachtige songs waarvan 1 cover van Neil Young – Southern Man, met Berget Lewis, lead vocals en Sem Jansen. “Mighty Fine” zal op CD, LP en digitaal verkrijgbaar zijn.

Website: https://leifdeleeuw.com/

Leif de Leeuw Band - Lone Star