Robbert Duijf Band is De Winnaar 12e European Blues Challenge 2024

 

Robbert Duijf Band is De Winnaar 12e European Blues Challenge 2024
Foto: Aigars Lapsa

De Nederlandse Robbert Duijf Band is winnaar geworden van de European Blues Challenge 2024. De European Blues Challenge werd dit weekend voor de twaalfde keer gehouden en vond plaats in Braga, Portugal

Met deze overwinning heeft Nederland voor de derde keer de EBC gewonnen, nadat The Ragtime Rumours dat wonnen in 2018 en Harlem Lake in 2022.

Op de tweede en derde plaats is geëindigd The Blue Benders uit Zweden en Kiko & the Blues Refugees uit Portugal.

Verdeeld over drie dagen namen 21 bands uit evenzoveel landen deel aan de Challenge in twee halve finales, waarna acht landen doorgingen naar de finale. Voor een zeskoppige jury mochten de acts in twintig minuten laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren.

In 2023 won de Robbert Duijf band in Nederland de finale van de door de Dutch Blues Foundation georganiseerde Dutch Blues Challenge en plaatste zich daarmee voor de European Blues Challenge in Braga.

De Robbert Duijf band speelt akoestische blues en brengen hun muziek puur, oprecht en vol passie. Door te zingen en te spelen vanuit hun hart, maakt de band een diepe verbinding met het publiek. Zo ook in Braga, de drie muzikanten kregen in Braga een staande ovatie, zij wisten met hun optreden zowel het publiek als de jury te raken.

De Dutch Blues Foundation wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmuzikanten en wil een bijdrage leveren aan de bekendheid van de Blues in Nederland. Deelname aan de Internationale Blues Challenge in Memphis (USA) en de European Blues Challenge in Europa geeft bluesmuzikanten een extra duwtje in de rug naar meer bekendheid en richting de grotere (inter)nationale podia.

Op zondagmiddag 6 oktober 2024 vindt de Dutch Blues Challenge weer plaats. Dit jaar voor het eerst in TivoliVredenburg te Utrecht. Binnenkort worden de finalisten in de categorieën bands en solo/duo’s bekendgemaakt. Ook zij maken kans op een plek bij de European Blues Challenge in 2025 in Split, Kroatië en de International Blues Challenge in Memphis, USA.

Website: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/dutch-blues-challenge-2024-06-10-2024/

Dutch Blues Foundation