Tony Wessels & The Revolvers – Reloaded

 

Tony Wessels & The Revolvers - Reloaded

Tony Wessels & The Revolvers – Reloaded
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Tony Wessels & the Revolvers is een band uit Atlanta, GA, of beter gezegd een project van zanger-bassist Tony Wessels met maar liefst 18 Revolvers, waaronder vijf gitaristen.

Zij hebben hun tweede album uitgebracht met hierop bluesy nummers, die veelal uit het zeer ontspannen J.J. Cale straatje komen.

Zoals het zeer ontspannen Gonna Move Across The River, een cover van Brownie McGhee, die wordt opgesierd door een brandende slidegitaar, die automatisch aan Duane Allman doet denken. Key To The Highway is uiteraard bij de bluesliefhebbers overbekend en krijgt hier de zeer ontspannen J.J. Cale behandeling.

Het geluid van J.J. Cale is wederom aanwezig in het funky, lui groovende Sweet Home Blues met bijtend slidegitaarwerk. Het gitaargeluid gaat in Walking With Jody hard priemend richting het geluid van Roy Buchanan. Het venijnige, grimmige funky Smiling Women is een heerlijk nummer, dat echter veel te kort duurt.

Muddy Waters’ Got My Mojo Working krijgt een uitbundig swingende soulvolle cover en ook Blow Wind Blow is van Muddy’s hand. Dit keer echter gevat in een landerig schuifelende blues. De hand van J.J. Cale is opnieuw hoorbaar in de luie shuffle Changed waarin je opgeschrikt wordt door onverwachts splijtend hard slidegitaarspel.

Na het luchtig huppelende Moving On met funky drums en de fiddle van Danny Bermel sluit het donkere, enigszins Robbie Robertson-achtige, Cotton het album af.

Een album, dat lekker ontspannen klinkt en dus een zeer aangenaam album is.

Tracks:
01. Gonna Move Across The River
02. Key To The Highway
03. Sweet Home Blues
04. Walking With Jody
05. Smiling Women
06. Broken Man
07. Got My Mojo Working
08. Blow Wind Blow
09. Changed
10. Moving On
11. Cotton

Website: Facebook