Review: Malkasian – The Macabre

 

Malkasian - The Macabre

Malkasian – The Macabre
Format: CD – Digital / Label: Dogged Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Alternative blues, gestoorde blues, zwarte Stoner rock, fuzz country, heavy dark folk..allemaal pogingen om het geluid van het trio Malkasian uit Denver, Colorado, te omschrijven.

Ook ik ga een poging wagen om het geluid van Nick Gray (drums), Owen Finley (bas) en Sean Malkasian (zang, gitaar, piano, mandoline, baritone gitaar) te omschrijven op hun nieuwe album ‘The Macabre’.

Laat ik dan maar beginnen met smerig en rauw. Dat geldt tenminste voor het merendeel van de nummers.

Het album opent met Jaded Bored Wasted And Sick, dat wrang dromerig en psychedelisch begint maar dan plotsklaps hard en smerig de speakers uit spat met hard snijdend gitaarwerk. Ook het funky groovende Headhunter klinkt rauw met zowel galmend als gemeen bijtend gitaarwerk.

Macabre Times kan als niets anders dan een grimmige fuzzrocker omschreven worden. Pompend op een hard psychedelische wijze met bijbehorende gierende gitaar. Vampire is een donkere rocker waarin het geluid van the Smashing Pumpkins vermengd lijkt met het geluid van “onze” eigen Sjako!.

Vervolgens gaat het geluid de blueskant op in de cover van Hank Williams’ Angel Of Death, die lekker broeierig klinkt. HGWK is een massief gonzende rocker met een woest gitaargeluid. In het gruizige Horns Out gaat het trio weer, op geheel eigen wijze, de funky kant op.

De laatste twee nummers, Celise en Pyre, laten een intiemere kant van de band horen waarin ook blijkt dat de band ook soulvol kan klinken.

Het blijft nog steeds een flinke klus om het geluid van Malkasian te omschrijven maar hun nieuwste album bewijst dat we hier met een zeer eigenzinnige en veelzijdige rockband te maken hebben. Prima album!

Tracks:
01. Jaded Bored Wasted And Sick
02. Headhunter
03. Macabre Times
04. Vampire
05. Witch Is The Whip
06. Angel Of Death
07. HGWK
08. Horns Out
09. Celise
10. Pyre

Website: https://www.malkasianmuses.com/