Review: Ronnie Atkins – Make It Count

 

Ronnie Atkins - Make It Count

Ronnie Atkins – Make It Count
Format: CD / Label: Frontiers Music Srl
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Kracht, doorzettingsvermogen en hoop…Dat zijn termen. die de Deense zanger Ronnie Atkins totaal niet vreemd zijn. Na een behoorlijk indrukwekkende carrière als zanger van de metalband Pretty Maids ging hij op de solotoer.

Het noodlot sloeg in 2019 toe toen er longkanker bij Ronnie werd geconstateerd. Na 33 behandelingen en kuren was hij kankervrij. Blijdschap alom natuurlijk! Blijdschap die echter totaal omsloeg toen in 2021 bleek dat de kanker weer teruggekeerd was.

Het is daarom alleen al dat zijn nieuwe album een diepe indruk achterlaat. De melodieuze rock op zijn album klinkt uiteraard als een mix waarin invloeden als Europe, Rainbow, Bon Jovi en Whitesnake regelmatig opduiken.

De stem van Ronnie klinkt verbazingwekkend genoeg nog steeds enorm krachtig. Zoals in de opener I’ve Hurt Myself (By Hurting You). Een aanstekelijk rockend nummer met jubelend priemend gitaarwerk. Unsung Heroes is daarna een hoekig krachtig pompend nummer met enorm veel kracht.

Na het venijnig beukende Rising Tide volgt Remain To Remind Me. Een breekbaar Whitesnake-achtig licht bluesy nummer. Ook in het krachtige The Tracks We Leave Behind klinkt de Whitesnake invloed door.

Grace gaat ietsjes meer de poprock kant van Europe en Bon Jovi op waar totaal niets mis mee is. De ballad Let Love Lead The Way wordt door Ronnie met hart en ziel gezongen.

In het zeer krachtig pompende Fallen zorgen teksten als “never thought I’d see the sun again” en “I was lost in the ruins that used to be me” voor kippenvel.

Dat gebeurt ook in de afsluiter, de pianoballad Make It Count waarin Ronnie je op het hart drukt om van ieder moment te genieten. “Every little moment, make it count”. Het nummer eindigt positief krachtig rockend eind waarna Ronnie fluistert “make it count”.

Een zeer persoonlijk en vooral indrukwekkend rockend album van Ronnie Atkins.

Tracks:
01. I’ ve Hurt Myself (By Hurting You)
02. Unsung Heroes
03. Rising Tide
04. Remain To Remind Me
05. The Tracks We Leave Behind
06. All I Ask Of You
07. Grace
08. Let Love Lead The Way
09. Blood Cries Out
10. Easier To Love (Than Being Left Behind)
11. Fallen
12. Make It Count

Line-Up:
Ronnie Atkins: Lead and backing vocals
Chris Laney: Rhythm guitar, keyboards
Alla Sørensen: Drums
Pontus Egberg: Bass
Morten Sandager: Keyboards
Linnea Vikström Egg: Backing vocals
John Berg: Guitars
Olliver hartmann: Guitars
Pontus Norgren: Guitars
Anders Ringman: Acoustic guitars

Website: https://www.facebook.com/RonnieAtkinsOfficial