Review: Juni Ata – Some Songs

 

Juni Ata - Some Songs

Juni Ata – Some Songs
Format: CD EP – Digital / Label: Flying On Fire Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Juni Ata’s EP heeft een zeer bescheiden titel: ‘Some Songs’. Te bescheiden naar mijn mening want het gaat hier niet om zomaar wat songs. Juni heeft de EP keurig verdeeld in een rock-achtig deel en een intiem ballad deel.

Juni Ata is singer-songwriter Jesse Daniel Edwards. Een kind uit een gezin van zes kinderen met een zeer religieuze vader, die de kinderen verbood om naar popmuziek te luisteren. Daardoor kwam Juni pas rond zijn vijfentwintigste in aanraking met de muziek van bijvoorbeeld Bob Dylan.

Hij vertrok naar Nashville en werd tourmanager van onder meer Lucinda Williams en Morrissey.

In 2020 debuteerde hij met het album ‘Saudade’ en deze EP is het vervolg hierop waarbij Juni o.a. wordt bijgestaan door de hemelse stemmen van Sierra Ferrall, Lauren Farrah en Madi Dia.

De eerste twee nummers van de EP zitten in de rockhoek. Someone Else’s Rising Sun is een deinend nummer voorzien van rauwe grimmige gitaarriffs en de intieme stem van Sierra Ferrall. Een prima krachtig deinend Americana nummer.

Ook California Girl klinkt krachtig op een aangename meer luchtige wijze waarbij het opvalt dat de intieme stem van Juni ietwat op die van Iain Matthews lijkt. Met de piano interlude Interlude gaat de intiemere kant van de EP van start. Een prachtig pianonummer van een Desperado (The Eagles)  achtige schoonheid.

This House Comes With A Ghost zingt Juni samen met Sierra Ferrall. Een breekbare huilende ballad. Halfway To Hurtsville is de parel van deze EP. Een indrukwekkende Rufus Wainwright-achtige ballad.

Ook met deze EP bewijst Juni Ata dat hij een zeer talentvolle singer-songwriter is.

Tracks:
01. Someone Else’s Rising Sun
02. California Girl
03. Interlude
04. This House Comes With A Ghost
05. Halfway To Huntsville

Website: https://www.juniatamusic.com/