Review: Louisiana Red & Bob Corritore – Tell Me ‘Bout It

 

Louisiana Red & Bob Corritore - Tell Me 'Bout It

Louisiana Red & Bob Corritore – Tell Me ‘Bout It
Format: CD – Digital / Label: VizzTone Label Group
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Weer een juweeltje uit “The Vault Series” van Bob Corritore

Louisiana Red en Bob Corritore gaan samen ver terug, vanaf de zomer van 1981 tot aan het overlijden van Red in februari 2012 onderhielden ze een warme vriendschap die dus ruim 30 jaar stand heeft gehouden.

Dat vriendschap niet aan kilometers gebonden hoeft te zijn blijkt wel uit het feit dat Red in 1982 verhuisde om bij zijn geliefde te kunnen zijn, naar Hannover in Duitsland, maar daarmee Bob niet uit het oog verloor.

Vanaf het wisselen van de eeuw ging Louisiana Red weer jaarlijks op tournee door de Verenigde Staten en wanneer de tour Arizona aandeed , bracht hij een bezoekje aan Bob om samen te spelen en op te nemen.

De elf nummers die op deze uitgave staan, zijn afkomstig van maar liefst zeven sessies die plaats vonden tussen 2000 en 2009…nu gebundeld en uitgebracht als onderdeel van “The Vault Series, Historic Blues Recordings” From Bob‘s Vast Archives.

Voor de liefhebbers geen onbekende serie aangezien we eerder al getrakteerd werden op samenwerkingen van Bob met onder andere; Henry Gray, Kid Ramos en Dave Riley. De samenwerkingen met John Primer zijn ook echte aanraders.

Nu dus een nieuwe toevoeging….en wat voor een ! Heerlijk rauwe no nonsens blues, enkel eigen nummers doordrenkt van vuige harmonica, geweldige vocalen en smerige gitaarpartijen. Vuig en smerig dienen in de meest positieve zin van het woord verstaan te worden want de heren vinden elkaar met groot gemak in de krochten van de blues, de single die het album moest voorgaan ( New Jersey Blues) bleek een prima voorbode van wat er ging komen…ongefilterde rauwe blues.

Onder de deelnemende muzikanten vinden we onder meer Bob Margolin, Buddy Reed, Bryan Fahey, Chico Chism, David Maxwell, Little Victor‘s Juke joint, Johnny Rapp, Chris James en Patrick Rynn. Al met al niks om je voor te schamen maar Louisiana Red en Bob Corritore zijn de kapiteins op het schip, ze leiden ons door de woelige baren met liefde voor hun instrument en de ervaring die je samen opdoet in ruim dertig jaar vriendschap.

Ook voor deze Vault Series gaat op dat we alleen maar kunnen hopen dat de kluis, in de toekomst nog meer van dit moois aan ons prijs geeft want het smaakt zeker naar meer.

Website: https://bobcorritore.com/

Louisiana Red & Bob Corritore - Tell Me 'Bout It - back