Review: Andy Lindquist – My Name Is Mud

 

Andy Lindquist - My Name Is Mud

Andy Lindquist – My Name Is Mud
Format: CD / Label: Mauntra Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het verhaal van de Amerikaanse bluesrock doorzetter Andy Lindquist mag onderhand bekend zijn. Hij kreeg drie keer een beroerte waardoor hij ook drie keer helemaal opnieuw gitaar moest leren spelen! Een prestatie van formaat en dat hoor je dan ook gelijk op zijn nieuwe album ‘My Name Is Mud’.

Dit album vlamt van het begin tot het einde, vooral door het zeer krachtige en rauwe gitaarspel van Andy. Door zijn bijtende zang duiken er meerdere malen invloeden uit het vroege werk van Joe Walsh op.

Dat hoor je direct in Whatever Lifts Your Kilt, een vlammend pompende rocker met hard gierend gitaarwerk. Silver Linings is daarna een zeer broeierig groovend nummer met een soulvol geluid en Andy’s venijnig bijtende slidegitaar. Na het felle en hoekige The Devil’s Mast volgt de krachtig pompende bluesrock shuffle That Old Crow met snerpend hard gitaarwerk.

Ook als Andy gas terug neemt blijft hij snoeihard op zijn gitaar tekeer gaan zoals in de melancholische slowblues When Your Yesterday’s News en het zacht pompende Sleeping In My Shoes.

Bluesrock en een lui skankend reggaeritme blijken in Blues Remedy prima samen te kunnen gaan. Andy’s brullende gitaar speelt hierbij een belangrijke rol. In het intiem deinende Sundown Town komt Andy’s volkomen tot zijn recht. De logge rocker Marauder’s Light heeft een zeer prettig hoog Led Zeppelin gehalte.

Het Joe Walsh geluid keert weer terug in de afsluiter van het album, Irma.

Album nummer 11 van Andy Lindquist hoort in elke bluesrock verzameling thuis!

Tracks:
01. Whatever Lifts Your Kilt
02. Silver Linings
03. The Devil’s Mast
04. That Old Crow
05. The Barrel In My Bones
06. When You’re Yesterday’s News
07. Sleeping In My Shoes
08. Blues Remedy
09. My Name Is Mud
10. Things Could Be A Whole Lot Better
11. Sundown Town
12. Just Like A Bullet
13. The Truth Hurts
14. Marauder’s Light
15. Irma

Website: https://andylindquist.net/andy-s-house