Review: Bob Stroger & The Headcutters – That’s My Name

 

Bob Stroger & The Headcutters - That’s My Name

Bob Stroger & The Headcutters – That’s My Name
Format: CD / Label: Delmark Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Bassist en zanger Bob Stroger is inmiddels 90 jaar maar is nog steeds zeer actief aan het bluesfront. In zijn lange loopbaan speelde hij onder meer in de bands van Otis Rush, Willie Mabon, Eddie Taylor, Carey Bell, Snooky Pryor, Louisiana Red, Sunnyland Slim en Buster Benton.

Op zijn nieuwe album laat Bob zich begeleiden door de Braziliaanse band The Headcutters. En dat blijkt een prima band te zijn waarin vooral de rauwe harmonica van Joe Marhofer opvalt.

Dit album staat vol met heerlijke “ouderwetse”blues waarin geen spoor van bluesrock te vinden is.

Bob opent zijn album zeer ontspannen met What Goes On In The Dark. Warm deinend met Bob’s luie doorleefde zang, de rauw schurende harmonica van Joe Marhofer en het soepel swingende orgel van gastspeler Luciano Leaes.

Just A Bad Boy is vervolgens een gemoedelijk pompende shuffle met opnieuw een hoofdrol voor de harmonica naast de raspende gitaar van Ricardo Maca. I’m A Busy Man is een donker galmende slowblues waarin de geest van Peter Green rondwaart.

Funken kan Bob ook nog steeds. Zo blijkt uit het luchtig groovende Come On Home. Een nummer in de beste ‘Tramp’ traditie. De slowblues Stranded In St. Louis maakt veel indruk mede door het uitstekende spel van The Headcutters.

In het energiek pompende That’s My Name laat Bob ons het volgende weten: “You can call me Bob Stroger but my real name is the blues.”

En hij heeft helemaal gelijk want op dit album laat Bob Stroger al zijn ervaring op een zeer prettige wijze horen.  Ik ben benieuwd of we van The Headcutters nog meer gaan horen want dit is toch een heel lekkere band!

Tracks:
01. What Goes On In The Dark
02. Just A Bad Boy
03. C.C. Rider
04. I’m A Busy Man
05. Come On Home
06. Outskirts Of Town
07. Keep Your Hands Off Her
08. Something Strange
09. Stranded In St. Louis
10. Pretty Girls
11. Talk To Me Mama
12. It Was A Dream
13. That’s My Name

Website: https://www.facebook.com/DelmarkRecords/