Review: Bob Margolin and Bob Corritore – So Far

 

Bob Margolin and Bob Corritore - So Far

Bob Margolin and Bob Corritore – So Far
Format: CD / Label: VizzTone Label Group
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Twee mannen die beide ruimschoots hun sporen verdiend hebben in de blueswereld komen samen voor een akoestisch project dat zowel stokoud als kraakvers aanvoelt.

Het was een willekeurige avond in 1974 toen een jonge Bob Corritore getuige was van een optreden van Muddy Waters en diens band op zijn high school, met Bob Margolin in de gelederen. Dat dit uiteindelijk het begin bleek van een jarenlange vriendschap was op dat moment natuurlijk niet te voorspellen maar nu, decennia later, voelt deze gezamenlijke plaat wel als een logisch gevolg.

Dertien nummers werden er voor het ‘So Far’ album geselecteerd waarvan er zeven nieuw uit de pen van Margolin zijn gekomen en een instrumentaal nummer door Corritore werd aangeleverd. Op alle tracks zijn de twee heren te horen maar op It Makes No Diffrence en  Running Through High Water worden ze ondersteund door Jimmy Vivino, iemand die jaren de bandleider was in de Amerikaanse “Late Night Talkshow Conan”.

Het is drie kwartier van ouderwetse blues , geen drums /toetsen/bass enzovoorts maar een akoestische minimale aanpak. Steady Rollin’ On trapt het album af en geeft een prima voorproef van wat er ons te wachten staat. Een album dat bol staat van ervaring in het samenspelen en inspelen op elkaar.

Het tempo is in sommige nummers zo ingezet dat Margolin alle ruimte krijgt om zijn tonen maximaal uit te rekken en echt dat gevoel te creëren dat er op de veranda van een ranch in het diepe zuiden gespeeld wordt. Corritore danst er vakkundig en broeierig omheen met zijn harmonica en laat andermaal horen waarom hij tot de absolute top behoort.  

Dat met de door de mannen opgedane ervaring ook de productie /mix van ‘So Far’ meer dan uitstekend verzorgd is mag een understatement heten, alle subtiele elementen in het spel vinden hun weg door de speakers.

Blessings and Blues was net zo goed een passende titel geweest voor deze plaat want dat de heren de blues gevonden hebben is zeker een “Blessing”.

Tracks:
01. Steady Rollin’ On
02. Running Through High Water (feat. Jimmy Vivino)
03. It Makes No Difference (feat. Jimmy Vivino)
04. Outrage and Inrage
05. Now and Then
06. Broken Heart
07. Salt River Stomp
08. One Hundred Hearts Later
09. Red Hot Kisses
10. What If?
11. Blessings and Blues
12. I Wanna Go Home
13. My Little Machine

Bob Margolin, guitar and vocal
Bob Corritore, harmonica
Jimmy Vivino, guitar and vocal on ‘It Makes No Difference’ and guitar on ‘Running Through High Water’

Website:
https://www.bobmargolin.com/

https://bobcorritore.com/