Review: Angela Easley – Rise

 

Angela Easley - RISE

Angela Easley – Rise
Format: CD / Label: Class A Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het album ‘Rise’ van de Amerikaanse zangeres en toetseniste Angela Easley is haar vierde samenwerking met producer Walter Scott uit Tennessee en werd opgenomen in Nashville en New Orleans.

Angela begon op jeugdige leeftijd te zingen in de kerk. Op dertienjarige leeftijd won zij een talentenjacht hetgeen resulteerde in een plaatopname en een optreden op de Grand Ole Opry.

Twee jaar later was zij de frontvrouw van de band Bayou Lagniappe en zong zij samen met George Jones.

Haar nieuwe album bevat (slechts) zes nummers waarbij geswitcht wordt van de soul naar de funk, rootsrock en gevoelige ballads.

Angela laat zich begeleiden door Calvin Johnson (bas), Brian Czach (drums), Marcus Finnie (drums, o.a. bekend van zijn werk bij Taj Mahal en Keb’ Mo’), Randy Peterson (gitaar), Billy Contreras (viool), Matthew Gros (saxofoon), Micah Holman (saxofoon), Garen Webb (trombone), Roy Agee (trombone), Kiran Gupta (trompet), Jim Williamson (trompet), Shelly Fairchild (backing vocals) en Heidi Burson (backing vocals).

Daarnaast krijgt Angela in de opener van het album I Can’t Let Go assistentie van het legendarische gospel kwartet The McCrary Sisters in een soulballad met bluesy gitaarwerk en warme blazers. Angela beschikt over zeer soulvolle en krachtige stem en de McCrary Sisters zorgen voor romige backing vocals.

Runnin’ Out Of Time is daarna een losjes funkend nummer met hoekige blazers. Het blijkt dat Angela zich ook in de funk hoorbaar thuis voelt.

Het intiem deinende, en soulvolle, Rise wordt samen gezongen met Shelly Fairchild. Don’t Let The Devil Down gaat meer richting de rootsrock van bijvoorbeeld Warren Zevon op. De laatste twee nummers zijn beiden zeer intiem.

One More Last Time is een stemmige pianoballad met indringende zang van Angela. Zij laat in Crazy Rain horen dat zij ook de hogere tonen aankan in een nummer dat je richting het sfeervolle Mark Knopfler geluid brengt.

Een prima album van een zeer soulvolle en veelzijdige zangeres. Alleen jammer dat er maar zes nummers op staan…

Tracks:
01. I can’t Let Go (featuring the McCrary Sisters)
02. Runnin’ Out Of Time
03. Rise (featuring Shelly Fairchild)
04. Don’t Let The Devil Down
05. One More Last Time
06. Crazy Rain

Website: https://www.facebook.com/angela.easley.50