Review: D’Virgilio, Morse & Jennings – Troika

 

D’Virgilio, Morse & Jennings - Troika

D’Virgilio, Morse & Jennings – Troika
Format: CD – LP- Digital / Label: InsideOut Music
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Je mag D’Virgilio, Morse & Jennings gerust een supergroep noemen: eerstgenoemde kennen we van Spock’s Beard en Big Big Train, Neal Morse van onder meer Spock’s Beard, Transatlantic en zijn eigen Neal Morse Band (NMB), terwijl Ross Jennings bekend is als frontman van Haken.

Je zou dus denken dat de heren op de proppen zouden komen met een knallend symfo-album maar niets is minder waar. Het trio belijdt op ‘Troika’ haar liefde voor het werk van Crosby, Stills, Nash (& in iets mindere mate Young).

Dat begint al meteen met opener Everything I Am dat zomaar een verloren gewaande outtake van Déjà Vu zou kunnen zijn. Maar ook verder op het elf nummers tellende album passeren CSN-gerelateerde, met hemelse samenzang getooide songs, de revue, zoals Julia, You Set My Soul On Fire, A Change Is Gonna Come, What You Leave Behind  en King For A Day, een meer in rockmodus opgetrokken CSNY-nummer.

Voor de meer in (symfo)rock geïnteresseerde Bluestown Musiclezers zijn er dan twee heerlijke songs in de vorm van Second Hand Sons en My Guardian die niet hadden misstaan op ‘Innocence & Danger‘, het meest recente NMB-album.

Voor Neal Morse gaat met deze cd een lang gekoesterde wens in vervulling; op eerder materiaal was al duidelijk dat hij een liefhebber van harmoniezang genoemd mag worden, ‘Troika’ zet dat nog eens extra in de verf.

Knappe plaat !

Tracklist:
01. Everything I Am
02. Julia
03. You Got My Soul On Fire
04. One Time Loss
05. Another Trip Around The Sun
06. A Change Is Gonna Come
07. If I Could
08. King For A Day
09. Second Hand Sons
10. My Guardian
11. What You Leave Behind

Website:
https://www.nealmorse.com/
https://www.omerch.com/shop/rossjennings
https://www.nickdvirgilio.com/

Tour:
25 Juli – 013 – Tilburg