Review: The Harpoonist & The Axe Murderer – Live At The King Eddy

 

The Harpoonist & The Axe Murderer - Live At The King Eddy

The Harpoonist & The Axe Murderer – Live At The King Eddy
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het Canadese bluesduo The Harpoonist (Shawn Hall– zang en harmonica) en The Axe Murderer (Matt Rogers – gitaar) uit Vancouver laten op dit livealbum horen dat zij in staat is om een publiek met hun rauwe broeierige blues compleet in the pakken.

De opnames van dit liveoptreden in het King Eddy Hotel in Calgary werden gemaakt met behulp van de befaamde Rolling Stones Mobile Studio en Shawn en Matt kregen tijdens het optreden hulp van het Hammondorgel van Geoff Hilhorst en de zeer soulvolle backing vocals Dawn Pemberton en Andrina Turenne.

De blues van dit duo klinkt gemeen, rauw en vaak broeierig, haast swampy.

Ze openen het album met het hoekig raggende en pompende Cry A Little waarin Shawn zijn harmonica hard bijtend laat brullen en Matt zijn gitaar rauw laat riffen en bijten. Vervolgens is Mama’s In The Backseat een energieke swamprocker met zeer soulvolle backing vocals.

Do Whatcha vertoont lichte ‘Spoonful’ trekjes en is ongepolijst en soulvol met het pompende orgel van Geoff Hilhorst. Pretty Please rockt op volle toeren met een woest pompende harmonica en een haast gospel-achtige energie.

De melancholieke blues Hard On Things heeft af en toe wat weg van ‘St. James Infirmary’. De zweterige boogie Love Me ‘Fore Ya Leave Me zou niet misstaan in het repertoire van Z.Z. Top. Sarah is een ondeugend en intiem, en toch rauw, nummer waarin het orgel weer een grote rol speelt.

Na het broeierige en funky Father’s Son volgt het hard dreunende Roll With The Punches/Sweat This Pain. Get Out laat de band stomend rockend horen op een zeer dwingende en rauwe wijze.

Het album wordt afgesloten met het zeer intieme en akoestische Treat Me Kind.

The Harpoonist & The Axe Muderer laat met dit livealbum horen, dat zij een zeer opwindende rauwe bluesact is. Hopelijk zijn ze hier snel live te zien en te horen.

Tracks:
01. Cry A Little
02. Mama’s In The Backseat
03. Do Whatcha
04. Pretty Please
05. Roll With The Punches
06. Hard On Things
07. Love Me ‘Fore Ya Leave Me
08. Sarah
09. Father’s Son
10. Roll With The Punches/Sweat This Pain
11. Get Out
12. Treat Me Kind

Website: https://www.harpoonistaxemurderer.com/