Review: All Them Witches – Live On The Internet

 

All Them Witches - Live On The Internet

All Them Witches – Live On The Internet
Format: 3 Vinyl LP / Label: New West Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het trio All Them Witches mag dan uit Nashville, Tennessee komen, de kans dat ze ooit op de Grand Ole Opry zullen optreden is ondenkbaar. All Them Witches grossiert namelijk in zware logge  fuzzende Stoner Rock riffs en mengt daar ook nog eens flink wat psychedelische invloeden en blues doorheen. Het risico dat het trio door het Grand Ole Opry publiek gelyncht zou worden is te groot.

Voor de Stoner Rock liefhebbers en de Zware Jongens onder ons is dit 3 LP pakket echter een lust voor het oor.

Robbie Staebier (drums, loops), Ben McLeod (gitaar) en Michael Parks Jr. (bas, zang) halen hun invloeden overduidelijk uit het metalgeluid van het begin van de jaren 70. Daarbij kan je denken aan Black Sabbath, Blue Cheer, Mountain en Led Zeppelin.

Ze openen het album met Blood And Sand/Milk And Endless Waters, dat met zeer donkere aanzwellende klanken begint en dan overschakelt op een gruizig loodzware rocker, afgewisseld met sfeervol zwevend gitaarwerk en lijzige zang. Vervolgens is Dirt Preachers een woest doorstampende fuzzaanval.

Een bluesy gitaar opent Saturnine & Iron Jaw waarna het nummer in de beste Sabbath/Zeppelin traditie voortploegt. When God Comes Back lijkt in eerste instantie op Fleetwood Mac’s ‘Oh Well’ maar dan in een zwaar dreunende Stoner versie. Er is zelfs ruimte voor funky klanken. Funky Stoner wel te verstaan in Alabaster.

De blues komt aan bod in het luie psychedelische 3-5-7 en het lome The Marriage Of Coyote Woman met snijdend slidegitaarspel. Het is niet in elk nummer “van dik hout zaagt men planken”. Zo klinkt het trio breekbaar in de dreigende psychedelica van Charles William en Rats In Ruin en is Everest een breekbaar gitaar miniatuurtje.

Maar de logge Stoner riffs hebben toch de overhand. Het staccato rockende Enemy Of My Enemy is daar een moddervet voorbeeld van.

Verplichte kost voor de liefhebbers van het zwaardere rock werk!

Tracks:
01. Blood And Sand/Milk And Endless Waters
02. Dirt Preachers
03. Saturnine & Iron Jaw
04. 41
05. When God Comes Back
06. Alabaster
07. Diamond
08. 1 X 1
09. 3-5-7
10. The Marriage Of Coyote Woman
11. Charles William
12. Rats In Ruin
13. Open Passageways
14. Enemy Of My Enemy
15. Everest
16. Bulls

Website: https://www.allthemwitches.org/