Recensie: Zach Kleisinger – Their Symposium

 

Zach Kleisinger - Their Symposium

Zach Kleisinger – Their Symposium
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Devil Duck Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Een meesterlijk singer-songwriter album!

Soms verschijnt er een debuutalbum van een artiest, dat gewoonweg te mooi is om in de vergetelheid te verdwijnen. En dat is zeer zeker het geval bij het debuut van de Canadese singer-songwriter Zach Kleisinger. Deze artiest uit Vancouver, British Columbia, bracht in 2018 de EP ‘I Hope It’s Calm, Then’ uit en komt nu met zijn debuutalbum, dat geproduceerd werd door Cody Taylor.

Zach Kleisinger hoort met dit album in het rijtje “klassieke” singer-songwriters thuis. Je hoort op het album invloeden voorbij komen als Leonard Cohen, John Prine, Nick Cave, John Lennon, Townes Van Zandt en Bonnie “Prince” Billy. En dat zijn toch niet de minsten lijkt mij…

Het Leonard Cohen geluid is gelijk al te horen in de lome ballad Nothing Special. Broeierig met zwevende keyboards en Zach’s zachte, donkere bariton stem.

Ook Dance For A While is breekbaar a la Leonard Cohen. Een zeer intiem nummer vol zelfreflectie. Miss You When You’re Leaving is een donker zwevende pianoballad met een gierend huilende Dylanesque mondharmonica.

In het eerbetoon aan T.S. Eliot, Song For T.S. Eliot, is zacht Mark Knopfler-achtig gitaarspel en soulvol orgelspel te horen. Het geluid van de (vroege) John lennon is in de donkere pianoballad Swinging Door vermengd met een Nick Cave-achtige intensiteit. Een heerlijk huilende pedal steel is te horen in de zachte countryrock ballad Seasons Changing en het breekbare Number 3.

De afsluiter van het album, As Sweet As Yours, heeft een licht bluesy geluid met zacht dreunende drums en een wederom heerlijk huilende pedal steel.

Hopelijk wordt dit debuutalbum van Zach Kleisinger door heel veel mensen opgepikt want we hebben hier echt te maken met een meesterlijk singer-songwriter album!

Tracklist:
01. Nothing Special
02. Dance For A While
03. Miss You When You’re Leaving
04. Song For T.S. Eliot
05. Swinging Door
06. Seasons Changing
07. Number 3
08. Collected Stories Of Lydia Davis
09. Floating
10. As sweet As Yours

Website: https://www.zachkleisinger.com/