Witch’s Wall – Witch’s Wall
Format: CD / Label: Cornelius Chapel Records
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

De zomer is nog maar net begonnen en nu al heb ik de perfecte soundtrack voor dit heerlijke seizoen! En die komt van de band Witch’s Wall uit Birmingham, Alabama.

Een band, die bestaat uit David Smith (zang, gitaar), Benjamin Giles (gitaar), Matthew Perkins (bas), Brandon Lett (drums) en Dylan Corker (toetsen).

Hun debuutalbum staat boordevol lome, dromerige pop met zachte zang en een behoorlijke dot psychedelica.

In de opener Mooncold zijn de invloeden van een band als Radiohead goed hoorbaar in een zeer dromerig traag voortslepend nummer met hemelse meerstemmige zang en een romig zwevende synthesizer.
Field Walk zit vol met sprankelende jazzy gitaarklanken en is een zonnig opgewekt nummer met een huppelend geluid dat ergens tussen Aztec Camera en the Church in zit. Witch’s Wall is opnieuw zeer loom en dromerig met zachte intieme zang.
Het zachte sprankelende Heaven’s Break klinkt bij vlagen als de intiemere kant van the Velvet Underground, vermengd met een dromerig the Church geluid. Inderdaad, hemels!
Van het opgewekte Sensation word je automatisch vrolijk. In het nummer duiken zelfs Cure-achtige elementen op. De fragiele intieme pop van Lady Love klinkt alsof the Beach Boys samenwerken met zowel Burt Bacharach, the Carpenters en Aztec Camera met een heerlijk intiem sprankelend resultaat. Feeling Of Relief is een zacht huilend droompopnummer met satijnzachte zang en Velvet Underground invloeden.
De afsluiter Out Of Reach heeft een behoorlijk Beach Boys geluid, met name door David’s zang en zit vol met eigenzinnige breaks en ietsjes fellere gitaarriffs.

Met hun debuutalbum houdt Witch’s Wall je in een warme, liefdevolle omhelzing en laat je niet meer los!

Tracklist:
01. Mooncold
02. Field Walk
03. Witch’s Wall
04. Heaven’s Break
05. Sensation
06. Lady Love
07. Feeling Of Relief
08. Out Of Reach

Website: www.facebook.com/witchswall