Recensie: Willie Jackson – All In The Blues

 

Willie Jackson - All In The Blues

Willie Jackson – All In The Blues
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Zanger Willie Jackson debuteerde een aantal jaar geleden met de EP ‘Chosen By The Blues’, een EP met een aantrekkelijke mix van soul en blues in een eigen beheer productie.

Ook Willie’s nieuwe album, ‘All In The Blues’, is in eigen beheer uitgebracht met een daarbij behorende lo-fi productie.

En dat is toch een beetje jammer want de meeste nummers op dit album zijn op zich prima maar door de productie hangt er toch een matte deken overheen.

Willie komt uit Savannah, Georgia en heeft een muzikale achtergrond in de gospel.

Op zijn album wordt hij bijgestaan door Ace Anderson (harmonica), Danciel ‘Twin’ Jackson (drums), Eric L. Winbush (keyboards,productie), Mary Davis (van the SOS Band), Jimmy Williams (van de band Brick), Trosky Lane (bas), Jimmy Brown (trompet), Reggie Ward (gitaar), Solomon Baker (keyboards), Lomax Spalding (gitaar) en Dillon Young (gitaar).

In I’m Your Landlord  komt Willie meedogenloos de huur innen bij een wanhopige vrouw en kinderen. Zijn zang klinkt donker, haast Isaac Hayes-achtig en het nummer is voorzien van schroeiend gitaarwerk.

Ondanks de mechanische drums zit er een losse swing in de shuffle The Whole Book Is Wet. De eveneens mechanische blazers halen de soul enigszins uit dit nummer. Come Here Junior is een jachtig, funky pompend nummer, dat gevolgd wordt door het lome funky Beautiful Disease, dit keer met echte blazers.

Het nep-livepubliek irriteert in de luie shuffle The Old Man Luv. Een nummer waarin Willie de oude sugar daddies verheerlijkt. Hij raadt de jonge vrouwen aan “you need a man that’s all dried up, one that’s barely alive”. Bizar!

Stranger In My Hole klinkt loom, borrelend en vooral funky met een funky dwarsfluit en branderige gitaar. In het lui voortslepende She Needs Satisficed smeekt Willie zijn huisarts om Viagra om maar liefst twee dames te kunnen “bedienen”.

Give Me My Rib Back dreutelt net iets te lang voort om te kunnen boeien. In Hey Gangster klinkt Willie echter zeer wraaklustig in een hoekige luie groover.

De afsluiter, Brother I’ll Take Her, is volkomen bizar. Willie kan in dit nummer niet wachten tot zijn broer het hoekje om gaat zodat hij zijn vrouw kan inpikken!

Het nieuwe album van Willie Jackson is een aangenaam album dat echter met een vette productie een prima album had kunnen zijn!

Tracks:
01. I’m Your Landlord
02. The Whole Book Is Wet
03. Come Here Junior
04. Beautiful Disease
05. The Old Man Luv
06. Stranger In My Hole
07. Sticky Hands Blues
08. She Needs Satisficed
09. Coon Hound Nose
10. Give Me My Rib Back
11. Hey Gangster
12. Brother I’ll Take Her

Website: https://williejacksonblues.com/