Recensie: Tas Cru – Broke Down Busted Up

 

Tas Cru – Broke Down Busted Up
Format: CD / Label: SubCat Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Op zijn elfde album heeft zanger-gitarist Tas Cru uit New York het besluit genomen om eens op de akoestische toer te gaan, “quasi akoestisch” noemt hij het zelf.

En het moet gezegd worden, dat deze akoestische switch een zeer intiem en ontspannen album heeft opgeleverd waarop de blues nog steeds flink aanwezig is.

Tas wordt op het album bijgestaan door Mary Ann Casale (zang. Mountas Dulcimer), Anne Harris (fiddle), Dave Liddy (piano), Gary Loiacono (slidegitaar), Andy Hearn (drums), Ron Keck (percussie), Mike Lawrence (akoestische bas) en Bob Purdy (elektrische bas).

Het openingsnummer Where Do We Go bewijst direct dat de akoestische aanpak wel degelijk bluesy kan klinken. Een lekker loom stuwend nummer met het donkere, doorleefde stemgeluid van Tas en de krassende fiddle van Anne Harris, die trouwens op het  hele album een belangrijke rol speelt.

Akoestisch funken? Dat gaat dus ook, getuige het loom groovende Broke Down Busted Up. Turn On The Light is een intieme, luie ballad met een jazzy geluid en de melancholieke fiddle van Anne Harris.

Het loom groovende River Of Insanity past in het J.J. Cale/Dire Straits hokje. Tas klinkt behoorlijk bluesy op zijn akoestische gitaar. In dezelfde sfeer bevindt zich Be My Strength waar ook een gospelgeluid in zit. Mary Ann Casale zingt de intieme jazzy ballad All Stays The Same.

Zij is ook te horen in een duet met Tas in het lome bluesy You’re The Real Deal. So Damn Hard To Like en Henry zijn beiden warme intieme shuffles.

De luchtige swinger Write Me My Own, met cajun trekjes, sluit dit prima intieme en bluesy album af.

Tracklisting:
01. Where Do We Go
02. Broke Down Busted Up
03. Turn On The Light
04. River Of Insanity
05. Be My Strength
06. All Stays The Same
07. You’re The Real Deal
08. Stay Home Blues
09. So Damn Hard To Like
10. Henry
11. Write Me My Own

Website: https://tascru.com/homehttps://tascru.com/home